Actualitat

Roldán: “Estem preocupats per la situació als jutjats, en molts d’ells es treballa sense mascaretes ni gel desinfectant”

by cscatalunya — 15 abril 2020 @ 16:07
Comparte

La líder de Cs a Catalunya es reuneix amb treballadors de l'administració de Justícia i associacions agràries, a les quals trasllada la preocupació per la continuïtat de les explotacions

Barcelona, dimecres 15 d’abril de 2020. “Estem molt preocupats per la situació dels jutjats, especialment els de pau i agrupacions dependents de la Generalitat, on en molts casos s’està treballant sense mesures de protecció com l’ús de mascaretes i gel desinfectant”. Així ho ha explicat la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, després de la reunió mantinguda amb STAJ, sindicat de treballadors de l’administració de Justícia, per abordar la lluita contra els efectes del Covid-19. Roldán ha afirmat que l’entitat li ha traslladat les solucions urgents que requereix la pandèmia, com “la necessitat d’habilitar els jutjats amb mampares o algun altre sistema que eviti nous contagis, sobretot ara de cara a la tornada gradual a la feina dels funcionaris”.

Una altra trobada que ha mantingut la líder de la formació taronja a Catalunya ha estat amb entitats agrícoles (*), que li han fet arribar la preocupació per la caiguda de l’activitat de les flors i plantes en ple inici de la temporada de primavera. Per a Roldán, “és primordial buscar solucions, sobretot tenint en compte que el sector primari s’està mostrant essencial per proveir la població durant aquesta crisi, cal garantir la continuïtat de les explotacions”. La també senadora ha recordat que “cal donar resposta a les dificultats que es trobaran davant la propera campanya de la fruita, com la falta d’EPIs o les dificultats per a la mobilitat i allotjament dels temporers”.

La líder de Ciutadans a Catalunya, finalment, ha insistit que “són moments difícils per a tots i des de Cs se seguirà treballant per impulsar mesures útils i eficaces que permetin superar aquesta crisi”. Per aquest motiu Roldán prosseguirà aquesta tarda aquestes trobades sectorials reunint-se telemàticament amb Maria Eugènia Gay, degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) i amb Àngel Quemada, Degà de Col·legi de procuradors de Barcelona (ICPB), amb l’objectiu d’abordar les necessitats d’advocats i procuradors, molts d’ells autònoms i mutualistes afectats especialment per aquesta crisi.

* La trobada que ha mantingut avui Roldán, al costat dels diputats de Cs de la Comissió d’Agricultura, ha estat amb l’Institut Agrícola del Camp de Sant Isidre, Foment del Treball, l’Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i Unió de Pagesos.

Volver a ACTUALIDAD