Actualitat

Domínguez a Jordà: “El sector agroalimentari està preocupat per la campanya i hem de donar-li suport amb propostes”

by cscatalunya — 17 abril 2020 @ 13:55
Comparte

El diputat de Cs demana a la consellera que "assumeixi les mesures competència de la Generalitat" com col·laborar en els protocols, ajudes directes, difusió de les mesures de seguretat a prendre o promoció dels nostres productes

Barcelona, divendres 17 d’abril de 2020. “El sector agroalimentari està preocupat per la campanya d’enguany i hem de donar-li suport amb propostes“. Així li ha demanat el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Francisco Domínguez, a la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Domínguez ha recordat que el sector agroalimentari té la incertesa de poder tenir la mà d’obra necessària “i està en risc de no poder arribar a temps amb la manca de seguretat jurídica i de protocols d’actuació per a treballar amb seguretat“.

Ha de fer tot el que estigui al seu abast, el seu departament està a temps de fer bé les coses, però demani al Ministeri tot el que sigui necessari“, ha afegit Domínguez, alhora que ha apuntat que “hem de treballar amb molta transparència, consens i coordinació“. El diputat ha demanat que Jordà “actuï com a primera i màxima representant del sector agroalimentari de Catalunya i no només com a membre d’un govern d’un color determinat” per així “defensar els interessos del sector“.

Així doncs, Domínguez ha demanat a la consellera que “assumeixi aquelles mesures que són competència de la Generalitat” com col·laborar en els protocols, ajudes directes per al sector, difusió de les mesures de seguretat a prendre o promoció dels nostres productes. El diputat ha recordat que la crisi del covid ha arribat en un context de protestes agràries pels problemes d’una renda agrària a la baixa, la manca de relleu generacional i la caiguda de preus en origen, entre d’altres reivindicacions, i ha apuntat que “l’agricultura es pot ressentir molt si no s’actua a temps, amb un pressupost totalment insuficient i greus problemes encara sense resoldre“.

Volver a ACTUALIDAD