Actualitat

Roldán: “Els nous pressupostos no seran útils per a les necessitats que tenim a Catalunya a causa del covid-19”

by cscatalunya — 18 abril 2020 @ 18:26
Comparte

La líder de Cs explica que han presentat més de 50 esmenes perquè els sanitaris disposin de més material, hi hagi més test i ajudes a autònoms, pimes, treballadors i famílies

Barcelona, dissabte 18 d’abril de 2020. “Els nous pressupostos no seran útils per a les necessitats que tenim a Catalunya a causa del covid-19“. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, sobre els pressupostos de la Generalitat para 2020 que es debatran la propera setmana al Parlament. Roldán ha afirmat que “des de fa setmanes venim alertant d’aquesta situació” i ha recordat que “el Consell de Garanties Estatutàries també ho ha fet quan parla de la necessitat de replantejar els pressupostos en el seu dictamen“.

Roldán ha explicat que la formació taronja ha presentat més de 50 esmenes “perquè tenim uns comptes que es van fer en base a unes previsions econòmiques que no es compliran” i amb elles volen “ajustar el pressupost el màxim possible a la nova realitat y a les necessitats que tenim a causa del coronavirus“. Les esmenes van destinades a que els sanitaris disposin de més material, hi hagi més test a tota la població per tenir més dades de la pandèmia i també mesures per donar una millor cobertura sanitària, com per exemple en la gestió de les llistes d’espera.

La líder taronja també ha afegit que s’inclouen ajudes a autònoms, pimes, treballadors i famílies, “que són els que pitjor ho estan passant” i confia que aquestes esmenes es puguin aprovar. “Reiterem la nostra mà estesa a la Generalitat, però també els demanem responsabilitat“, ha finalitzat.

Volver a ACTUALIDAD