Actualitat

Domínguez a Calvet: “Estarem a favor de facilitats administratives, però no a una reducció de les exigències ambientals”

by cscatalunya — 20 abril 2020 @ 19:47
Comparte

El diputat de Cs demana "adaptar el departament de Territori a les noves necessitats" amb més teletreball, garantir serveis bàsics i que assumeixi noves tasques com la desinfecció d'espais

Barcelona, dilluns 20 d’abril de 2020. “Estarem a favor de facilitar les tramitacions administratives, però no a una reducció de les exigències mediambientals“. Així li ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Francisco Domínguez, al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, després d’anunciar una reforma òmnibus en matèria urbanística i ambiental. Domínguez ha assenyalat a Calvet que “qualsevol reducció d’exigències ambientals en les tramitacions urbanístiques és un ‘no rotund’ des de la nostra formació” i demana que les mesures “siguin consensuades i treballades entre tots els grups parlamentaris“. “És molt lloable pretendre que per sortir de la crisi es vulgui reprendre l’activitat urbanística com més aviat millor i simplificar tràmits, però el desenvolupament d’aquest suposat decret òmnibus no pot rebaixar els nivells d’exigència ambientals“, ha apuntat.

El diputat de Cs també demana “adaptar el departament de Territori a les noves necessitats” amb mesures que inclouen més teletreball a funcions del departament, garantir serveis bàsics com el subministrament d’aigua o la recollida de residus, que s’assumeixin noves tasques com la desinfecció d’espais o adaptar els contractes ja existents perquè l’incloguin i determinar quins serveis mínims s’ofereixen davant la situació de crisi.

Domínguez ha apuntat “la dificultat de gestionar una crisi com aquesta” i per això la formació taronja “ofereix el seu suport, consens i lleialtat“, però adverteix que “també és el que exigim per part de el govern“. “La nostra mà està estesa per treballar en uns nous pressupostos de consens“, ha reiterat i ha assenyalat que ara “toca pal·liar la crisi i els seus efectes amb uns nous i realistes pressupostos“.

Volver a ACTUALIDAD