Actualitat

Roldán: “És irresponsable que ERC i JxCat no vulguin acceptar les nostres esmenes al pressupost per lluitar contra la Covid-19″

by cscatalunya — 22 abril 2020 @ 15:55
Comparte

La líder de Cs a Catalunya assegura que “l'objectiu és salvar vides i salvar llocs de feina”, per tant “és hora d'anar tots units, no que hi hagi unilateralitat”

Barcelona, dimecres 22 d’abril de 2020. “Volem que els pressupostos s’adaptin a la situació actual que tots estem patint, per això ens sembla irresponsable que ERC i JxCat no vulguin acceptar les nostres esmenes al pressupost per lluitar contra la Covid-19”. Així ho ha explicat la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, durant la roda de premsa que ha ofert de manera telemàtica i en la qual ha afirmat que les propostes taronges busquen “ajudar sectors castigats com el sanitari o el cultural, perquè famílies vulnerables o autònoms puguin tenir liquiditat”.

La líder de Cs a Catalunya ha insistit que la formació taronja manté la “mà estesa al Govern, amb l’objectiu de salvar vides i salvar llocs de feina”.Roldán, no obstant això, ha demanat a l’executiu català “que es coordini amb el Govern espanyol, que no hi hagi unilateralitat, és hora d’anar tots units perquè la població rebi una informació seriosa i unificada”, en referència a la possible sortida dels menors o la creació d’un carnet d’immunitat.

Roldán ha explicat durant la roda de premsa que en el dia d’avui s’ha reunit amb el sector editorial precisament en la vigília de “Sant Jordi, una festa que no es podrà celebrar amb la normalitat que a tots ens agradaria”. La líder de Cs a Catalunya ha explicat que “es tracta d’un sector que ja venia castigat en els últims anys” i ara, arran de la Covid-19, moltes llibreries es plantegen el tancament definitiu. Per això Cs ha demanat al Ministeri de Cultura “que les llibreries siguin dels primers establiments que obrin quan s’iniciï el desconfinament, més mesures per lluitar contra la pirateria o que es faci una compra extraordinària de llibres per a biblioteques municipals o escolars”, ha assegurat Roldán.

Finalment, la líder de Cs a Catalunya ha volgut mostrar “tot l’afecte a familiars de persones que han mort per culpa de la Covid-19 i tot el suport pels qui lluiten en primera línia contra aquesta pandèmia”, agricultors, transportistes o farmacèutics, a més dels que estan a casa seguint les recomanacions sanitàries. “Esment a part es mereix l’UME, professionals que no han fet una altra cosa que ajudar a la població, per això no s’entén els intents de desprestigiar a aquesta unitat per part de la consellera de Justícia, Ester Capella o del president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià”, ha postil·lat.

Volver a ACTUALIDAD