Actualitat

Sierra: “Si encara hi ha molts estudiants sense ordinador, és perquè no estan prenent mesures”

by cscatalunya — 22 abril 2020 @ 16:32
Comparte

La diputada de Cs lamenta que no s’ajudi a les escoles bressol perquè puguin tornar a obrir i que en canvi hagi pujat el preu dels menjadors escolars

Barcelona, dimecres 22 d’abril de 2020. “Després d’un mes de confinament, molts alumnes segueixen sense tenir accés a un ordinador perquè vostès no estan prenent les mesures necessàries”.  Així s’ha expressat la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament Sonia Sierra, durant la comissió d’Ensenyament. La diputada de Cs li ha retret al conseller que aquests estudiants en surten perjudicats perquè “no poden seguir el curs amb normalitat”.

Durant la seva intervención Sierra li ha recordat al conseller d’Ensenyament, Josepo Bargalló, que “Ciutadans va proposar que tots els estudiants tinguessin un ordinador” y ha lamentat que “el Govern s’ha fet càrrec només de la meitat dels necessaris”. En aquest sentit, la diputada taronja li ha retret al conseller  que  “amb tots els diners que gasten al CTTI i no són capaços de garantir l’accés a Internet per a tots els alumnes”.

Per a la portaveu de Cs en la comissió Educació, un dels altres temes que generen una gran preocupació és el de les escoles bressol. L’educació de 0 a 3 anys continua patint el menyspreu del govern que, afegit a la crisi de la Covid-19, fa que “les escoles bressol es trobin en una situació de gravetat màxima i puguin desaparèixer després que no s’hagi dedicat ni un euro en els darrers sis anys”. En canvi, Sierra ha lamentat una de les decisions que sí que s’ha pres durant la pandèmia, com és el de “pujar el preu dels menjadors escolars, era necessari fer-ho ara?”, ha preguntat la diputada taronja.

Sierra ha recordat altres de les assignatures pendents que ha de solucionar el Govern com més aviat millor. “La bretxa educativa que generarà la Covid-19 repercutirà en la competitivitat, per això Cs va proposar un reforç educatiu al juliol”, ha explicat la diputada taronja, que ha afegit que “també falta formació digital pel professorat”, que coneguin les eines que tenen a la seva mà i que puguin rendibilitzar-les al màxim. Finalment, Sierra ha lamentat “la preocupació dels ajuntaments respecte a les preinscripcions en els centres escolars”. La diputada ha demanat al conseller “que concreti en quines condicions es realitzaran” ja que els centres estan tancats, els ajuntaments atenen com poden i les Oficines Municipals d’Escolarització van deixar de rebre diners fa temps.

Volver a ACTUALIDAD