Actualitat

De la Calle a El Homrani: “Com pensen afrontar la crisi social que ens ve a sobre amb les engrunes que han destinat en els seus pressupostos a la protecció social?”

by cscatalunya — 24 abril 2020 @ 09:29
Comparte

La diputada de Cs li pregunta a el conseller de Treball, Afers Socials i Família quan actualitzaran la cartera de serveis socials i si cubrirà les necessitats de les famílies que porten anys desemparades

Parlament de Catalunya, divendres 24 d’abril de 2020.Com pensen afrontar la tremenda crisi social que ens ve a sobre en els propers mesos amb les engrunes que han destinat en els seus pressupostos a la protecció social?” Això és el que li ha preguntat la diputada de Ciutadans (Cs), Noemí de la Calle al conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, en la sessió de control a Govern de la Generalitat. De la Calle ha retret al Conseller que els pressupostos que avui es votaran “no serveixen ni per reforçar els serveis socials, ni per sostenir a les famílies, ni a tots els col·lectius que ja eren vulnerables abans de l’aparició de l’Covid”

La diputada de la formació liberal li ha recordat al Conseller que des de la seva  formació porten anys avisant de “les fatals conseqüències” que comporta la manca d’actualització de la cartera de serveis socials. I ha assenyalat que això ha portat a el “desemparament social i econòmic de la gent gran, de les residències i de les famílies en situació vulnerable”. “Una situació que ara és més visible que mai”, ha lamentat.

Noemí de la Calle ha atribuït l’actual situació de les residències de gent gran a “una cartera de serveis socials dissenyada el 2006”. I l’ha instat a donar resposta als treballadors que estan lluitant “sense prou protecció a les residències amb l’aparició de l’Covid-19 i amb una  precarietat laboral que  és la conseqüència que en 14 anys no hagin actualitzat la cartera de serveis socials”.

“Realment vostè està orgullós del que ha aconseguit amb la seva inacció pel que fa a l’atenció a la gent gran?”, li ha preguntat la diputada taronja. I l’ha instat a explicar “la realitat amb la qual ens trobarem al final del confinament”. “Expliqui per què es neguen a reunir d’altres departaments el pressupost suficient per dirigir-lo a les famílies que ja estan esgotant totes les seves xarxes de seguretat”. Finalment ha instat al conseller a explicar “quan actualitzaran en la seva totalitat la cartera de serveis socials i si aquesta cobrirà totes les necessitats d’aquelles famílies que porten ja molts anys desemparades”.

Volver a ACTUALIDAD