Actualitat

Roldán a Torra: “Li proposem la constitució d’un fòrum autonòmic per a la reconstrucció de Catalunya”

by cscatalunya — 24 abril 2020 @ 12:16
Comparte

La líder de Cs a Catalunya afirma que "no ens podem permetre" certs discursos de membres de el Govern i apunta que ara "l'obsessió de la societat és salvar vides i ajudar els més castigats per aquesta crisi"

Parlament de Catalunya, divendres 24 d’abril de 2020. “Li proposem la constitució d’un fòrum autonòmic per a la reconstrucció de Catalunya“. Així l’hi ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, durant la sessió de control a Govern a Quim Torra arran de la crisi de l’covid-19. Roldán ha proposat la creació d’aquest fòrum “en el si de Parlament perquè Govern i grups de l’oposició aparquin diferències i així treballar junts contra el coronavirus” i ha instat a l’executiu català a “apartar a un costat els atacs a l’Estat i treballar mà a mà en el fòrum per a la reconstrucció de Catalunya“.

Al mateix temps, la líder taronja a Catalunya ha afirmat que “no ens podem permetre” certs discursos de membres de el Govern: “Que el conseller d’Interior, Miquel Buch, vegi conspiracions numèriques o que la portaveu, Meritxell Budó, insinuï que amb vostès al front hauria menys morts, no salva vides“. “Obstaculitzar la tasca de la UME o de la Guàrdia Civil o cridar a la desobediència com va fer el líder d’ERC, Sergi Sabrià, no ens porta enlloc“, ha lamentat.

Roldán ha apuntat que ara “l’obsessió de la societat és salvar vides i ajudar els més castigats per aquesta crisi“. Per això, també ha recordat la necessitat de “posar-se mans a l’obra amb uns pressupostos d’emergència que no ignorin la realitat de la pandèmia” i ha demanat que aquests “estiguin consensuats amb totes les forces polítiques“. “Que no hi hagi rastre de disputes polítiques ni de confrontació amb l’Estat”, ha afegit, i ha apuntat que “hem de arremangar-nos per salvar vides primer, i llocs de treball després“.

Volver a ACTUALIDAD