Actualitat

Amelló a Vilallonga: “El seu pla de rescat del sector cultural és insuficient, sembla més una estratègia de màrqueting polític”

by cscatalunya — 28 abril 2020 @ 18:29
Comparte

El diputat de Cs demana incrementar el pressupost de el Departament de Cultural, el pagament immediat de subvencions del 2019 i la creació d'un Pla d'Emergència Cultural

Barcelona, dimarts 28 d’abril de 2020. “El pla de rescat del sector cultural és insuficient, sembla més una estratègia de màrqueting polític“. Així li ha ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) i portaveu a la Comissió de Cultura, Héctor Amelló, a la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. Amelló ha afirmat que “amb 31 milions d’euros no es rescata al sector cultural” i ha criticat que el pla de la consellera “li falta concreció i sembla més un programa electoral que un pla seriós destinat a ajudar a la indústria i els treballadors culturals“. “El pla presentat és una gota d’aigua en el desert“, ha lamentat.

Amelló ha explicat que “cal declarar a el sector cultural de màxima prioritat” i també “considerar-lo estratègic per a la presa de decisions polítiques i econòmiques en el procés de reconstrucció de el teixit industrial i comercial” després de la crisi de l’covid-19. “Li reclamem que impulsi mesures extraordinàries de suport a la cultura“, ha apuntat.

El diputat taronja ha demanat que s’incrementi el pressupost de cultura en 250 milions d’euros, que es realitzi el pagament immediat de subvencions i ajudes de l’any 2019, que es flexibilitzi les bases de les noves subvencions, i que s’augmenti el pressupost en equipaments públics. Amelló també ha reclamat un Pla d’Emergència Cultural “en coordinació amb la indústria, agents i entitats de el sector” per “planificar mesures i accions necessàries de suport en tots els sectors” del món cultural.

Entre els diferents sectors, Amelló ha desgranat que “el sector editorial necessita una mobilització extraordinària de recursos” i per això proposa un Pla de Rescat per a les Llibreries. Per al sector musical i de les arts escèniques ha reclamat un Pla Específic de Reactivació, que inclogui “la creació d’una plataforma digital que serveixi per donar suport i divulgar l’oferta legal disponible a internet” alhora que un “paquet de mesures excepcionals per afavorir l’accés i el consum a l’oferta legal“.

Volver a ACTUALIDAD