Actualitat

Valencia: “No podem permetre que hi hagi hagut una ràtio d’un cuidador per cada 30 avis”

by cscatalunya — 29 abril 2020 @ 10:16
Comparte

La diputada taronja recorda que “se sabia que el sector de les residències tenia problemes” i reivindica que els majors “no tornin a ser tractats com a ciutadans de segona”

Barcelona, dimecres 29 d’abril de 2020. “Els nostres majors han estat els més colpejats per aquesta crisi, per això necessitem actualitzar les ràtios de personal en residències perquè no podem permetre que, arran d’aquesta crisi, hi hagi hagut una ràtio d’un cuidador per cada 30 avis”. Així s’ha expressat la diputada de Ciutadans (Cs) en el Parlament Elisabeth Valencia, durant la Comissió de les polítiques per a la millora de la qualitat de vida de la gent gran. En aquest sentit, València ha recordat que “va ser Cs qui va demanar que es reprenguessin els treballs d’aquesta comissió”.

La diputada taronja ha insistit que “el sector necessita un canvi profund, estructural, una remodelació del model d’atenció”. I és que Valencia ha recordat que “se sabia que el sector de les residències tenia problemes, la situació ja era crítica però, per desgràcia, aquesta pandèmia l’ha visibilitzat i ara tothom ja és conscient”. Per a la diputada taronja “la prioritat ha de ser protegir, atendre i assistir a les persones majors, no poden tornar a ser tractats com a ciutadans de segona”.

La diputada de la formació liberal ha proposat actualitzar la ràtio d’atenció, els mòduls econòmics i la cartera de serveis socials, medicalizar les residències, demanar un major suport del Catsalut o la derivació temporal del personal dels centres de dia tancats. Finalment, Valencia ha preguntat als compareixents sobre les desinfeccions dels centres o la provisió de material que han rebut. “És de vital importància analitzar la gestió que el Govern ha fet en les residències”, ha postil·lat.

Volver a ACTUALIDAD