Actualitat

Roldán anuncia una bateria de mesures sobre empresa, turisme i comerç que traslladarà a la consellera d’Empresa

by cscatalunya — 9 maig 2020 @ 09:14
Comparte

La líder de Cs a Catalunya assegura que “no podem deixar ningú enrere i per això és imprescindible ajudar a pimes, autònoms i treballadors”

Barcelona, dissabte 9 de maig de 2020. La líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, ha anunciat una bateria de mesures sobre empresa, turisme i comerç que traslladarà a la consellera d’Empresa a la reunió que han sol·licitat amb Àngels Chacón. Roldán ha considerat que “la crisi del Covid-19 no és només sanitària, sinó que també és social i econòmica” i, per això, “no podem permetre que es continuï destruint ocupació i que els autònoms i les pimes continuïn sentint-se abandonats pel Govern” ha afegit.

La líder de Cs a Catalunya ha recordat que la seva formació ha impulsat un ple monogràfic per a la Reconstrucció de Catalunya al Parlament, però que el Govern ha rebutjat la seva “petició lleial i responsable”, i “ha actuat unilateralment creant una comissió sense comptar ni amb el primer partit de Catalunya ni amb la resta de forces polítiques”.

Roldán ha dit que “treballar per a la reconstrucció de Catalunya és una de les nostres prioritats, no podem deixar ningú enrere i per això és imprescindible ajudar a pimes, autònoms i treballadors”. Les propostes que el partit liberal ha anat treballant al llarg d’aquestes setmanes i que traslladarà a la consellera d’Empresa són “fruit de les diverses reunions mantingudes amb representants dels sectors empresarials i productius més afectats”. Entre les més destacades:

  1. Establir l’exempció de la “taxa turística” pels anys 2020 i 2021, per alleujar tant als establiments turístics com als consumidors quan es pugui reprendre l’activitat.
  2. Implantar protocols específics per garantir la seguretat de comerços i clients per a la reobertura progressiva de negocis.
  3. Una finestreta única per estalviar tràmits i burocràcia als treballadors, els autònoms, les Pimes i les administracions locals.
  4. Un Fons per injectar liquiditat a les petites empreses i autònoms que han patit una dràstica caiguda dels seus ingressos, mentre havien de continuar fent front a les seves despeses.
  5. Taula de treball per rellançar la indústria de Catalunya i impulsar un Pla Industrial 4.0 i de recuperació de l’activitat industrial en les Pimes.

Finalment, Roldán ha assegurat que “aquesta crisi ha acabat amb massa vides i ocupacions, hi ha molta gent que està passant ja veritables dificultats”. “No hi ha temps per perdre perquè fem front al virus des del consens, la moderació i la responsabilitat” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD