Actualitat

De la Calle: “Les administracions han de garantir la conciliació familiar i laboral en temps del covid-19”

by cscatalunya — 17 maig 2020 @ 10:59
Comparte

La diputada de Cs, Mercè Escofet, afirma que "la tornada a la feina suposarà un gran problema de conciliació amb les escoles i les llars d'infants tancades"

Barcelona, dissabte 16 de maig de 2020. “Les administracions han de coordinar-se i oferir solucions eficaces per garantir la conciliació familiar i laboral en temps del covid-19“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya i portaveu de Treball, Afers Socials i Famílies, Noemí de la Calle, en explicar una proposta de resolució que ha presentat el partit taronja per garantir la conciliació laboral i familiar durant la crisi de l’covid-19.

De la Calle ha apuntat que “si les administracions no prenen mesures, les principals perjudicades seran les mares” perquè “per desgràcia són elles les que majoritàriament segueixen assumint les tasques de cura“. “Això pot comportar que moltes mares hagin de triar entre la seva carrera laboral i la seva família“, ha assenyalat i ha afegit que “això suposaria un retrocés en els tímids avenços aconseguits en la reducció de la bretxa de gènere“.

Per la seva banda, la diputada de Cs i també membre de la comissió, Mercè Escofet, ha afirmat que “la volta a la feina suposarà un gran problema de conciliació amb les escoles i llars d’infants tancades” i ha apuntat que preocupa especialment que “tot i el risc de contagi, hi hagi persones que no tindran un altre remei que recórrer als avis i àvies davant la perspectiva de perdre la feina“.

La proposta de el partit liberal demana crear un pla específic d’accions i mesures de conciliació per a treballadors i treballadores amb fills o amb tasques de cures per fer efectiva la conciliació de la vida personal i familiar i que aquest es presenti en un termini d’un mes, la sensibilització i la promoció de les empreses a fer teletreball en les feines que ho permetin, a més d’altres opcions de conciliació com adaptacions d’horaris o reducció de jornada. Finalment, també es demana habilitar un telèfon d’assessorament i informació per a empreses i treballadors per garantir que cap treballador hagi de renunciar a la seva ocupació per la falta de mesures i polítiques públiques.

Volver a ACTUALIDAD