Actualitat

Lorena Roldán es reuneix amb el comitè d’empresa i sindicats de les plantes de Nissan a Barcelona

by cscatalunya — 20 maig 2020 @ 12:01
Comparte

La formació taronja demana celebrar un debat específic en la comissió de Treball per abordar el possible tancament de les plantes perquè "la pèrdua al voltant de 25.000 llocs de treball és inassolible per a l'economia catalana"

Barcelona, dimecres 20 de maig de 2020. Ciutadans (Cs) ha demanat celebrar una sessió monogràfica a la comissió de Treball, Afers Socials i Families per abordar el possible tancament de les plantes de Nissan a Barcelona. Ho ha fet el mateix dia en què la líder de Ciutadans a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, al costat dels diputats Martín Pachamé i Noemí de la Calle, es reuniran amb el comitè d’empresa de la planta de Montcada i els sindicats SIGEN -USOC, CCOO i UGT.

La trobada, que es farà aquesta tarda de forma telemàtica, té com a objectiu tractar la situació i analitzar les conseqüències que tindria el tancament de les plantes a curt, mitjà i llarg termini per als treballadors i treballadores afectats i per a Catalunya.

La formació taronja considera que la possible pèrdua de 25.000 llocs de treball -segons fonts sindicals publicades a la premsa- és “inassolible per a l’economia catalana” i seria “devastador per a l’economia familiar d’aquests treballadors  i treballadores que depenen d’aquests sous per mantenir a les seves famílies“. Des Cs també creuen que el Govern ha de tenir entre les seves prioritats “el desenvolupament de la indústria catalana i de sector automobilístic en concret“, cosa que no ha demostrat en els pressupostos aprovats pel 2020.

El partit liberal ha afegit que, si bé el sector de l’automòbil s’enfronta a una sèrie de reptes tecnològics, socials i mediambientals que estan modificant la seva estratègia productiva, “el Govern hauria de fer un esforç per garantir un desenvolupament sostenible de la indústria en l’àmbit econòmic, social i ambiental aplicant principis de sostenibilitat de manera transversal“. “La situació que vivim no és nova i porta temps gestant-se, però la Generalitat s’ha dedicat a altres menesters i no ha sabut reaccionar amb la deguda diligència davant la gravetat de la situació“, han puntualitzat.

Volver a ACTUALIDAD