Actualitat

Roldán: “Les nostres prioritats són salvar vides, llocs de treball i reconstruir Catalunya mentre que el Govern prefereix malbaratar els diners quan ara no sobren”

by cscatalunya — 21 maig 2020 @ 12:18
Comparte

La líder de Cs a Catalunya afirma que el nou conseller d'Exteriors, Bernat Solé, "compleix el requisit bàsic per ser membre de el Govern" a l'estar imputat per desobediència

Parlament de Catalunya, dijous 21 de maig de 2020. “Les nostres prioritats són salvar vides, llocs de treball i reconstruir Catalunya mentre que el Govern prefereix malbaratar els diners quan ara no ens sobra“. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, durant la compareixença de Quim Torra per explicar el nomenament de el nou conseller d’Exteriors, Bernat Solé. Roldán ha explicat que ara és el moment perquè departament d’exteriors “passi a treballar per a tots els catalans, en una nova etapa digna” i que no s’utilitzi “com una franquícia del ‘procés’ pagada entre tots” al voltant de el món.

La líder taronja ha afirmat que “les ambaixades han servit per a tot menys per treballar pels interessos de Catalunya, que som tots” i ha lamentat que “Catalunya podria tornar a ser el motor d’Espanya si no estiguessin obsessionats amb el conte del separatisme” . “Les delegacions costen 7 milions i mig d’euros i el Diplocat dos milions, unes xifres que ens semblen indignes sent uns diners que estaria millor a les butxaques dels catalans“, ha puntualitzat Roldán i ha lamentat que el Govern “no tingui cap pla per redistribuir la despesa i prioritzar el pressupost per la crisi “. “Afirmen que hi haurà retallades zero en les delegacions mentre els funcionaris encara no han cobrat les seves pagues extres endarrerides“, ha sentenciat.

En relació amb el nomenament de Solé com a conseller de Exteriors, Roldán ha afirmat que “compleix el requisit bàsic per ser membre de el Govern” per haver estat imputat per desobediència, el que implica que “no sabem quant de temps podrà estar en el seu càrrec perquè podria acabar inhabilitat, igual que li pot passar a Torra“. “Solé recull el testimoni de Raül Romeva, Ernest Maragall i Alfred Bosch, que s’han dedicat a continuar amb el ‘procés’, parlar malament d’Espanya, utilitzar el departament com una ETT i escampar mentides al voltant de el món“, ha finalitzat referint-se a els exconsellers de el departament.

Volver a ACTUALIDAD