Actualitat

Martín Blanco: “Hi ha presentadors i tertulians de TV3 que, com més insulten, més protegits estan per la cadena”

by cscatalunya — 22 maig 2020 @ 11:00
Comparte

La diputada Sonia Sierra assegura que TV3 “ha disparat tant els seus nivells de propaganda que s'ha acabat convertint en una ‘teletienda’

Barcelona, divendres 22 de maig de 2020. “En qualsevol televisió pública, presentadors i tertulians que insulten sistemàticament als catalans constitucionalistes, estarien acomiadats i, en canvi, com més insulten, més protegits estan per la cadena”. Així s’ha expressat el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, durant la comissió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), en la que ha criticat que hagin convertit la televisió catalana “en el pati de la casa seva, en un ‘cortijo’ privat”. “Ens mereixem una televisió menys ‘chabacana’” ha dit.

El diputat de Cs s’ha referit a dos nous episodis que demostren que “TV3 segueix pensada exclusivament pels separatistes”, com quan Pilar Rahola va insultar impunement a l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, anomenant-lo ‘espanyolista ranci i bavós’ o quan un titular d’un espai informatiu culpava a Madrid de ser ‘l’origen del coronavirus’. Martín Blanco li ha demanat a la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, que, “després de desnaturalitzar TV3, privatitzant els seus continguts i els seus col·laboradors per a ús i gaudi exclusiu dels catalans separatistes, el més lògic seria que ho privatitzessin tot, també el seu finançament i que la paguin vostès de les seves butxaques”.

Per part seva, la diputada taronja, Sonia Sierra, ha criticat que TV3 “ha disparat tant els seus nivells de propaganda que s’ha acabat convertint en una ‘teletienda’” després que el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, promocionés les seves mascaretes, en el ‘FAQS’ de TV3. Segons la diputada taronja, “és publicitat encoberta en un mitjà públic que paguem entre tots” i, a més, és “enganyosa perquè han promocionat unes mascaretes no homologades que poden posar en risc la salut de les persones per la sensació de falsa seguretat”.

Sierra ha parlat també de “l’abocament de tota mena d’insults i despropòsits sobre l’exèrcit disfressat, com no, d’humor”, i ha dit que “és legítim que en els mitjans públics de comunicació es respecti a les institucions de l’Estat, especialment quan estan donant el millor de si per salvar vides”. Finalment, ha criticat la censura d’una part del documental ‘El cas Rosell’ emès en la televisió catalana ironitzant en què “no és censura, és retallar un tros en contra del criteri del seu director i guionista” i ha qüestionat que es retalli “precisament, el fragment que parla de Mediapro”. “Està fent mèrits per a una nova reprovació” li ha dit al president de TV3, Vicent Sanchis

Volver a ACTUALIDAD