Actualitat

Ciutadans (Cs) reclama programes de detecció d’addiccions per evitar que s’agreugin els problemes de salut mental durant el Covid-19

by cscatalunya — 23 maig 2020 @ 10:07
Comparte

La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, es reuneix amb l'Associació Centre Català d'Addiccions Socials que alerta que el confinament, la por a l'contagi o la pèrdua d'éssers estimats pot desencadenar en problemes de salut mental més severs

Barcelona, dissabte 23 de maig del 2020. Ciutadans (Cs) ha presentat una Proposta de Resolució al Parlament per demanar programes de detecció d’addiccions per evitar que s’agreugin els problemes de salut mental, posant especial èmfasi en els grups d’edat més joves i en els col·lectius especialment vulnerables. La petició de la formació taronja arriba després que la líder de Ciutadans a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, al costat de les diputades Blanca Navarro i Noemí de la Calle, s’hagin reunit amb representants de l’Associació Centre Català d’Addiccions Socials (ACENCAS).

Les persones que ja presentaven vulnerabilitats en algun aspecte emocional poden empitjorar el seu malestar previ i veure’s desbordades pels esdeveniments que ha generat el Covid-19, com la por al contagi, la limitació de les activitats i el contacte social pel confinament, la pèrdua d’éssers estimats o la fragilitat en les condicions laborals.

Des de Ciutadans es creu que, tal com adverteixen els experts, “durant el confinament les persones que ja patien prèviament un trastorn pel consum de substàncies (drogues i alcohol), han augmentat el consum de les mateixes”. Els recursos informàtics també han generat un “risc d’ús perjudicial per l’elevat nombre d’hores que les persones han pogut estar exposats a l’ús de pantalles”.

La formació taronja considera que “és imprescindible desenvolupar un programa per detectar addiccions comportamentals amb i sense substàncies” en relació amb la pandèmia del coronavirus i “fomentar un ús saludable de les TIC en els joves i adolescents escolaritzats”, entre altres mesures.

Volver a ACTUALIDAD