Actualitat

Cs mostra la seva preocupació pel tancament del pavelló de Fira Barcelona i demana mesures urgents per a les persones sense llar

by cscatalunya — 25 maig 2020 @ 17:13
Comparte

La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, es reuneix amb Homeless Entrepreneur i Arrels, que demanen detectar el nombre real de persones sense llar

Barcelona, dilluns 25 de maig de 2020. El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) ha presentat una proposta al Parlament per demanar mecanismes de prevenció que detectin els processos d’exclusió abans que moltes més persones acabin en aquesta situació arran de la crisi generada per la Covid-19, després que l’ajuntament de la capital catalana ha anunciat el tancament del pavelló de Fira Barcelona, una decisió que preocupa a Cs. La petició de la formació taronja arriba després que la líder de Ciutadans a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, juntament amb els diputats Noemí de la Calle, Martí Pachamé, Carmen Rivera i Sergio Sanz, a més de la regidora  de l’ajuntament de Barcelona, Marilén Barceló, s’hagin reunit amb les entitats Homeless Entrepreneur i Arrels.

La formació taronja, després de la trobada amb totes dues entitats, creu que és urgent un recompte integral a Catalunya de totes les persones que no disposin de sostre o habitatge o, en cas que en disposin, aquest sigui insegur o inadequat, seguint la metodologia utilitzada per FEANTSA (European Federation of National Organisations Working with the Homeless) en coordinació amb les entitats especialitzades i que aquest recompte haurà d’actualitzar-se cada dos anys. Cs considera que només amb les dades reals de la problemàtica es poden establir les mesures pertinents.

Després de l’aparició de la Covid-19 hi ha persones que ara no poden pagar ni tan sols una habitació sub arrendada i la tipologia de les persones que corren risc d’arribar a aquesta situació és molt àmplia i diversa i inclou a famílies que poden ser desnonades, residents en pisos d’institucions, centres d’acollida, habitatges massificats o viure sota l’amenaça de violència masclista. Per tot això, Cs demana al Govern reforçar i impulsar els models Housing First i Housing Led a tota Catalunya, així com enfortir els equips d’intervenció professional al carrer.

Volver a ACTUALIDAD