Actualitat

Roldán, sobre el tancament de Nissan: “És imprescindible que donem resposta política a totes aquestes famílies per no deixar ningú enrere”

by cscatalunya — 28 maig 2020 @ 16:07
Comparte

La líder de Cs a Catalunya demana una reunió urgent amb el conseller de Treball i anuncia que la formació taronja impulsarà mesures sobre el tancament de Nissan des de totes les institucions

Barcelona, dijous 28 de maig del 2020. “Després de dies preocupats pel futur de Nissan, avui ens hem llevat amb una decisió terrible, un cop molt dur, per aquest motiu és imprescindible que donem una resposta política a totes aquestes famílies per no deixar ningú enrere”. Així ho ha explicat la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, durant la roda de premsa que ha ofert de manera telemàtica i en la qual ha afirmat que “cal reforçar el sector de l’automoció i evitar que ho passin malament milers de famílies que depenen d’aquests llocs de feina”.

Roldán ha anunciat que ha demanat una reunió amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, com ja va fer també amb la consellera d’Empresa, Àngels Chacón. Així mateix, ha explicat que el seu partit ha demanat les compareixences de tots dos Consellers i ha mostrat la seva voluntat que se celebri un debat monogràfic al Parlament per consensuar mesures i intentar pal·liar els efectes negatius del tancament de Nissan. “Oferim la nostra mà estesa al Govern per salvar aquests milers de llocs de feina, directes i indirectes; No hi ha un minut a perdre”, ha sentenciat.

La també senadora de Cs ha desglossat altres de les mesures que la formació taronja impulsarà des de totes les institucions, a l’Ajuntament de Barcelona, al Parlament Europeu, al Senat o al Congrés, on ja s’està “elaborant un pla nacional d’Indústria perquè situacions com la de Nissan no es tornin a repetir” i s’ha sol·licitat la compareixença de la ministra d’Indústria, Reyes Maroto. Roldán considera “urgents”, per exemple, ajudes i bonificacions per empreses en el marc de la Covid-19 que serveixin per mantenir els llocs de feina i evitar que es deslocalitzin.

Finalment, Roldán ha assegurat que Cs continuarà fent una oposició útil davant la inacció del Govern. “Ens continuarem reunint amb els sectors més afectats per donar resposta a aquesta crisi i ho farem amb responsabilitat”, ha insistit. “La decisió de Nissan és econòmica i estratègica, però hi ha coses que no ajuden”, com per exemple que des del Govern d’Ada Colau s’aposti per “frenar l’automoció” o que Quim Torra “pensi en un relator”. “Necessitem centrar les prioritats en les persones”, ha finalitzat.

Volver a ACTUALIDAD