Actualitat

Barra: “Demanem formació específica i continuada perquè els docents puguin atendre els alumnes amb necessitats especials”

by cscatalunya — 2 juny 2020 @ 14:16
Comparte

La diputada taronja Sonia Serra lamenta que es rebutgi la proposta de Cs perquè el conseller Bargalló doni explicacions sobre l'espionatge a alumnes a l'hora de pati

Barcelona, ​​dimarts 2 de juny de 2020. “Demanem formació específica i continuada perquè els docents puguin atendre els alumnes amb necessitats especials“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Martín Barra, durant el debat d’una proposta de resolució de Cs a la comisió d’Educació sobre el reforç de l’atenció dels alumnes en el marc d’una educació inclusiva .

La proposta taronja aprovada per unanimitat demana “aprofitar el treball en xarxa per fomentar les oportunitats d’aprenentatge per als alumnes i augmentar la dotació de personal format en l’atenció als alumnes amb necessitats especials també als menjadors escolars, activitats extraescolars i colònies“. El diputat ha recordat que “tot això hauria d’haver estat operatiu des de fa un any“, però ha afirmat que “el departament ha traspassat la responsabilitat als centres o a les AMPES sense dotar-los dels mitjans adequats“.

D’altra banda, la diputada Sonia Serra ha lamentat que s’hagin rebutjat les peticions de Cs perquè el conseller d’Educació, Josep Bargalló, doni explicacions sobre l’espionatge d’alumnes durant l’hora de pati per l’entitat Plataforma per la Llengua i també per haver-se celebrat en alguns centres actes de commemoració del referèndum il·legal de 2017. Serra ha apuntat que “l’espionatge d’alumnes és una de les coses més greus que han passat a les escoles catalanes” i ha recordat que “aquesta associació ha reconegut haver enganyat a docents i directors per poder entrar als centres“. Per finalitzar ha afegit que, respecte a la commemoració del referèndum il·legal, “els centres escolars no poden ser un lloc on es celebri alguna cosa il·legal i per això el conseller hauria de donar explicacions“.

Volver a ACTUALIDAD