Actualitat

Roldán a Torra: “Com faran front a la pitjor crisi sanitària i econòmica de l’últim segle si no són capaços ni de comptar bé el nombre de víctimes?”

by cscatalunya — 3 juny 2020 @ 12:38
Comparte

La líder de Cs a Catalunya demana a Torra "que deixi de perdre el temps i es posi a treballar" perquè "cada dia es perden vides i llocs de treball a Catalunya"

Parlament de Catalunya, dimecres 3 de juny de 2020. “Com faran front a la pitjor crisi sanitària i econòmica de l’últim segle si no són capaços ni de comptar bé el nombre de víctimes?“. Així l’hi ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, a Quim Torra durant la sessió de control al Govern al Parlament de Catalunya. Roldán ha apuntat que “durant pràcticament dos mesos el Govern no ha comunicat la xifra real de víctimes al govern” per covid-19 i per això ha demanat a la Generalitat “deixar el victimisme i assumir les seves responsabilitats“.

El govern d’Espanya va actuar tard contra la pandèmia, però és que a Catalunya ni tan sols sabem en quin punt de la corba ens trobem“, ha lamentat Roldán i ha explicat que el Govern “està acostumat a viure molt bé perquè quan no fan bé les coses diuen que la culpa és dels altres” però “la realitat no és així i per això la independència no serveix com a excusa“. La senadora taronja ha demanat a Torra “que obrin els ulls d’una vegada” perquè “el seu govern no és capaç de donar una dada fiable, però a més estan descavalcant l’estadística de tot Espanya“.

Roldán ha demanat a Torra “que deixi de perdre el temps i es posi a treballar” perquè “hi ha molt en joc i cada dia es perden vides i llocs de treball a Catalunya” i ha considerat que el Govern “està desbordat i sobrepassat” per la situació mentre prescindeix de l’ajuda de la resta d’Espanya, com quan l’executiu català va rebutjar l’ajuda de la Unitat Militar d’Emergències (UME) per construir un hospital de campanya. “Els demano una mica més d’humilitat, no poden estar reclamant competències quan ni tan sols exerceixen bé les que ja tenen“, ha sentenciat la diputada.

Finalment, Roldán ha recordat que Cs “ha estès la mà des del primer moment a la Generalitat” però que es tracta “d’una mà exigent per aportar solucions, construir consensos i posar en marxa la reconstrucció” i no perquè Torra “demani la autodeterminació davant dels altres presidents autonòmics” que “ho estan fent bé“.

Volver a ACTUALIDAD