Actualitat

Barra: “El Govern no garanteix el dret a usar qualsevol llengua oficial quan s’opta a una plaça d’oposició pública”

by cscatalunya — 8 juny 2020 @ 17:27
Comparte

El diputat de Cs, Dimas Gragera, lamenta que no s'hagi aprovat la proposta taronja d'eliminar el Cesicat i es destini el seu pressupost a polítiques socials

Barcelona, ​​dilluns 8 de juny de 2020. “El Govern no permet el dret a usar qualsevol llengua oficial quan s’opta a una plaça d’oposició pública“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Martín Barra, durant el debat a la comissió de Polítiques Digitals i Administració Pública de la proposta de resolució presentada per Cs per garantir que els qüestionaris estiguin redactats en les diferents llengües oficials en les convocatòries d’oposicions d’organismes i entitats dependents de la Generalitat.

Barra ha lamentat que la resta de les forces polítiques no hagin donat suport a la proposta quan “només demana que es reconeguin els drets dels ciutadans” i ha recordat que en les oposicions d’infermeria de 2019 els qüestionaris únicament estaven en català, quan el castellà i l’aranès són també llengües oficials reconegudes en l’Estatut d’Autonomia. “Fa molt que el Govern es va oblidar de les seves obligacions i que les seves actuacions afecten tota la població pensi com pensi“, ha afirmat el diputat i ha recordat que “en una prova de coneixements professionals es té dret a que les preguntes estiguin en l’idioma que millor controlin” i aquest dret “no se’ls va permetre exercir-lo” en les oposicions d’infermeria.

També a la comissió de Polítiques Digitals, el diputat taronja, Dimas Gragera, ha lamentat que no s’hagi aprovat la proposta taronja d’eliminar el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) i no es destini el seu pressupost a polítiques socials. Gragera ha explicat que “hi ha motius tant econòmics i d’eficiència com ètics i morals per demanar el tancament d’aquest organisme” i ha apuntat que “encara que als partits de el govern no els importa construir estructures i xiringuitos, és un organisme innecessari i sobredimensionat que costa gairebé 15 milions d’euros”.

Amb aquests milions es podrien pagar anualment cinc escoles o cinc hospitals“, ha afirmat Gragera i ha remarcat que, “a Cs, entre aquest ‘CNI’ i polítiques socials ho tenim clar“. Finalment, el diputat també ha apuntat que “les competències en ciberseguretat corresponen a el govern de la nació i hi hauria d’haver una estratègia coordinada i delegada que recaigués en cossos policials i no en ens opacs com el Cesicat“.

Volver a ACTUALIDAD