Actualitat

Cano: “Demanem a Aragonès uns pressupostos d’emergència on la prioritat absoluta sigui pal·liar els efectes de la crisi econòmica, sanitària i social”

by cscatalunya — 10 juny 2020 @ 11:44
Comparte

El diputat de Cs es reuneix amb el vicepresident i conseller d'Economia de la Generalitat per demanar uns comptes que regenerin l'administració catalana, reforcin la sanitat, la protecció social i l'ocupació”

Barcelona, ​​dimecres 10 de juny de 2020. “Demanem a Aragonès uns pressupostos d’emergència on la prioritat absoluta sigui pal·liar els efectes de la crisi econòmica, sanitària i social“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, José María Cano, abans de reunir-se amb el vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Pere Aragonès. Cano ha explicat que “els pressupostos actuals no són útils perquè es van presentar en un context econòmic que res té a veure amb l’actual” i ha lamentat que “malgrat les advertències de Cs, es van negar a reorientar-los sabent que no s’anaven a complir les previsions ni d’ingressos ni de despeses” per culpa de la pandèmia de l’covid-19.

El diputat taronja ha apuntat que aprofitarà la reunió amb Aragonès “per tornar-li a transmetre que necessitem uns pressupostos d’emergència” i ha assenyalat que “per aconseguir-ho és imprescindible que tota la despesa pública sigui el més eficient possible“. Per a això, Cano ha explicat que, de cara als pressupostos, “s’han de posar en marxa mesures per regenerar l’administració catalana, alliberant totes les despeses supèrflues i el malbaratament” alhora que “es reforça la sanitat per fer front a la situació actual i possibles rebrots“.

També ha apuntat que des de Cs demanaran “un bon sistema de protecció social que no permeti que ningú es quedi enrere” i que “es destinin recursos suficients amb l’objectiu de mantenir l’ocupació donant suport a autònoms i pimes i a sectors com el turisme, l’hostaleria o el comerç“. Cano ha remarcat que els comptes també haurien d’incloure “les bases per aconseguir una recuperació i creixement econòmic sostenible de l’economia catalana tant en el mitjà com en el llarg termini“. “La crisi de l’covid-19 està tenint greus conseqüències econòmiques en la vida dels ciutadans, i des de la política hem de donar resposta a les famílies i als col·lectius més vulnerables“, ha finalitzat.

Volver a ACTUALIDAD