Actualitat

Castel: “Els pressupostos no han correspost als grans titulars que ha donat el Govern sobre la prevenció d’incendis”

by cscatalunya — 10 juny 2020 @ 20:15
Comparte

El diputat de Cs demana a Buch que no elimini els guaites forestals per no deixar la seguretat davant d'incendis "sota mínims"

Barcelona, ​​dimecres 10 de juny de 2020. “Els pressupostos no han correspost als grans titulars que han donat sobre la prevenció d’incendis“. Així li ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Jean Castel, al conseller d’Interior, Miquel Buch, i a la consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà, durant la seva compareixença per informar sobre la campanya de prevenció d’incendis forestals de 2019 i 2020. Castel ha mostrat la seva preocupació “davant la gestió dels últims mesos” a causa de l’aturada en l’activitat de prevenció i ha remarcat que “els futurs focs s’apaguen a l’hivern amb treballs de prevenció“.

El diputat taronja ha explicat que “la virulència dels focs ve donada per la falta de manteniment del sotabosc” i ha apuntat que “hi ha zones encara taponades per temporals dels anys 2000“. Ha demanat als consellers no “ser optimistes quan un incendi forestal crema 6.000 hectàrees” ja que això “és preocupant“. “Si més d’un 80% dels focs són petits i afecten menys d’una hectàrea és gràcies a la vigilància“, ha apuntat.

En aquest sentit, Castel ha demanat a Buch que no elimini els guaites forestals a favor de càmeres de videovigilància per no deixar la seguretat davant d’incendis “sota mínims“. “Les càmeres ens donen ubicacions concretes però el guaita hauria de ser un complement sobre el terreny“, ha apuntat i ha demanat que “darrere de les càmeres de vigilància hagi un equip suficient” de persones vigilant.

Volver a ACTUALIDAD