Actualitat

Cs aconsegueix aprovar un nou concurs públic per la gestió del Centre de FP d’Automoció de Martorell

by cscatalunya — 10 juny 2020 @ 11:23
Comparte

El diputat de Cs Martí Pachamé critica que la Conselleria de Treball “fa més de set mesos que no arriba a convèncer a cap empresa per assumir la gestió del centre, fruit de les polítiques a curt termini i de curta mirada”

Parlament de Catalunya, dimecres 10 de juny de 2020. Ciutadans ha aconseguit que s’aprovi licitar un nou concurs públic per la gestió del Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell. L’aprovació d’aquesta licitació formava part d’una proposta de resolució que ha defensat el diputat de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Martí Pachamé, durant la comissió de Treball, Afers Socials i Famílies celebrada de manera telemàtica. La proposta taronja també incloïa desenvolupar i dotar de recursos l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, punt que també ha estat aprovat. El grup parlamentari de Catalunya en Podem s’ha abstingut en tots els punts de la proposta debatuda.

Pachamé ha assegurat que “aquest centre era i esperem que encara sigui, la millor manera de preparar mà d’obra qualificada que és la que precisament necessita el sector de l’automoció, gent de casa formada per treballar a la indústria de casa”. El diputat taronja ha afegit que, no obstant això, “la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies fa més de set mesos que no arriba a convèncer a cap empresa per assumir la seva gestió, fruit de les polítiques a curt termini i de curta mirada”.

Finalment, Pachamé ha assegurat que, per 2021, “temem que tampoc hi haurà una sortida efectiva a les necessitats formatives de tots els implicats, joves, empreses i sector educatiu”. El diputat taronja ha lamentat que “serà una altra ocasió perduda per rellançar un sector que, precisament després de la decisió de Nissan, necessita més que mai tenir mà d’obra qualificada”.

Volver a ACTUALIDAD