Actualitat

Cs aconsegueix que el Govern pagui als seus proveïdors en menys de 30 dies com fixa la llei

by cscatalunya — 11 juny 2020 @ 14:26
Comparte

La proposta de resolució de Cs, aprovada en la Comissió d'Economia, també insta el Govern a que els proveïdors de les empreses del sector públic cobrin abans que se superin els 60 dies

Parlament de Catalunya, dijous 11 de juny de 2020. Ciutadans ha aconseguit que el Govern pagui als seus proveïdors en menys de 30 dies com fixa la llei. Es tracta d’un dels punts que forma part d’una proposta de resolució que ha defensat la diputada de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Mercé Escofet, durant la comissió de Economia i Hisenda, celebrada de manera telemàtica. La proposta taronja també incloïa que el Govern aconsegueixi que els proveïdors de les empreses del sector públic cobrin abans que se superin els 60 dies. Totes dues qüestions han estat aprovades per unanimitat en el si de la comissió esmentada.

Segons dades del Ministeri d’Hisenda de 2019, Catalunya és la tercera comunitat autònoma que més triga a pagar als seus proveïdors amb una tardança de 51,74 dies de mitjana, per sobre del Període Mitjà de pagament (PMP) de les CCAA, que se situa en 39,22 dies. Ciutadans creu que “Catalunya no pot estar situada a la cua en el compliment dels seus deures i obligacions davant els seus proveïdors”.

La formació taronja creu oportú “que el Govern adopti les mesures oportunes perquè els proveïdors cobrin com més aviat millor” adequant-se a la llei, que vetlla pel control del deute comercial i lluita contra la morositat en el sector públic.

Volver a ACTUALIDAD