Actualitat

Carrizosa: “Cs segueix treballant perquè a la nova normalitat no sigui normal la corrupció que patim de mans del nacionalisme”

by cscatalunya — 16 juny 2020 @ 13:11
Comparte

El líder de l'oposició a Catalunya explica que demanarà una votació perquè Jordi Pujol torni els 880.000 euros que va defraudar a Hisenda perquè "és indignant que un expresident defraudi les institucions"

Parlament de Catalunya, dimarts 16 de juny de 2020. “Ciutadans segueix treballant perquè a la nova normalitat no sigui normal la corrupció que patim de mans de el nacionalisme“. Així ho ha dit el líder de l’oposició a Catalunya i president del grup de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, durant la primera roda de premsa celebrada a la cambra catalana des de l’inici de la pandèmia. Carrizosa ha explicat que “la corrupció segueix de plena actualitat a Catalunya” ja que persones com Jordi Pujol, Artur Mas, Miquel Buch, Laura Borràs o el Síndic de Greuges, Rafel Ribó, estan relacionats amb diferents casos.

Ha explicat que Cs ha demanat la compareixença de l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, al Parlament “ara que ha sortit la resolució definitiva de el cas Palau i CDC ha estat condemnada per una època on Mas era el responsable del partit i president de la Generalitat” i també ha apuntat que volen que comparegui la diputada de JxCAT, Laura Borràs “per explicar la seva gestió al capdavant de l’Institut de les Lletres Catalanes” després d’estar sent processada per presumpta malversació i prevaricació.

Carrizosa també ha volgut recordar que “avui mateix Buch ha comparegut davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per haver contractat un assessor que en realitat feia d’escorta del fugat de la justícia, Carles Puigdemont” i que la fiscalia anticorrupció ha demanat reobrir la causa de suborn contra el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, per rebre regals de la trama de el 3%. “Ribó té molt poca vergonya de seguir aferrat al càrrec quan segueixen gotejant aquestes notícies per corrupció de qui hauria de defensar els drets dels catalans“, ha sentenciat.

D’altra banda, el líder de l’oposició ha explicat que Cs demanarà una votació al Parlament perquè l’expresident Jordi Pujol torni els 880.000 euros que va defraudar a Hisenda l’any 2000, quan va ingressar en negre diners a Andorra, perquè “és indignant que un expresident defraudi les institucions“. “Aquests diners són necessaris per cobrir partides en els pressupostos de la Generalitat“, ha assenyalat.

Volver a ACTUALIDAD