Actualitat

Amelló: “Per Cs la cultura és prioritària, d’aquí les nostres 80 propostes, triïn entre rescatar-la o mantenir els seus xiringuitos”

by cscatalunya — 17 juny 2020 @ 17:08
Comparte

El diputat taronja critica que “el Govern malbarata més de 500 milions d'euros en el CTTI, sent un departament opac i, en canvi, per Cultura a penes inverteix 300 milions”.

Parlament de Catalunya, dimecres 17 de juny de 2020. “Per Cs la cultura és prioritària, d’aquí les nostres 80 propostes, triïn entre rescatar-la o mantenir els seus xiringuitos”. Així s’ha expressat el diputat de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Héctor Amelló, durant la moció al Govern sobre la situació de la cultura per la pandèmia de la Covid-19. Amelló ha insistit que “declarar la cultura com a sector estratègic implica incrementar de manera immediata el pressupost al 2%, un increment que és possible realitzar, si no es fa será que pel Govern la cultura no és una prioritat”.

En aquest sentit, el diputat taronja ha afegit que “és incomprensible que el Govern, per exemple, en el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació malbarati més de 500 milions d’euros sent un departament opac i, en canvi, per a Cultura a penes inverteixi 300 milions”.

Amelló ha desglossat algunes de les 80 propostes taronges, com “impulsar el mecenatge; ajudes pels professionals que treballen de manera intermitent; ajudes pel sector de la música, l’audiovisual, l’editorial, per a les arts visuals, galeries, arts escèniques; flexibilitzar les bases i convocatòries; reactivar les sales de cinema o potenciar la programació de música en viu; impulsar festivals de petit i mitjà format, la indústria del videojoc o la de l’animació”. Finalment, el diputat ha demanat “la descentralització del Teatre Nacional de Catalunya, perquè la cultura ens arribi a tots o un bo cultural, per tots els ciutadans, com a manera d’estimular la demanda”.

Volver a ACTUALIDAD