Actualitat

Domínguez: “L’Agència de Patrimoni Natural és un xiringuito innecessari que no compta amb el consens del territori”

by cscatalunya — 17 juny 2020 @ 17:11
Comparte

El diputat taronja critica que “el Govern va vetar compareixences i esmenes que buscaven més consensos” i a més “pretén que l'Agència tingui un nombrós consell de Direcció inoperatiu en tenir tantes cadires”

Parlament de Catalunya, dimecres 17 de juny de 2020. “L’Agència de Patrimoni Natural és un xiringuito innecessari que no compta amb el consens del territori”. Així s’ha expressat el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Francisco Domínguez, durant el debat de la proposició de llei de l’Agència de Patrimoni Natural, celebrat en la cambra catalana i en la que Domínguez ha insistit que l’esmentada llei “compta amb reticències de la part agrària, forestal i tècnica, més les dels propis municipis”.

El diputat taronja ha explicat que des del principi “Cs va voler que hi hagués més compareixences de les que hi ha hagut per tractar de buscar consensos, a més de participar en el redactat de la llei amb esmenes que el milloressin, però es van vetar tant les esmenes com les compareixences”. Domínguez també ha assenyalat que “el Govern pretén que l’Agència tingui un nombrós consell de direcció inoperatiu en tenir tantes cadires”.

Finalment, el diputat taronja ha explicat que la llei no concreta l’àmbit d’actuació de l’Agència perquè “no aborda el problema de l’abandonament de l’activitat agrària, forestal o del pasturatge i tampoc frena la pèrdua de biodiversitat ni deixa clar el seu finançament”.

Volver a ACTUALIDAD