Actualitat

Sierra a Bargalló: “La comunitat educativa li ha suspès; amb el seu pla de reobertura dels centres ha aconseguit posar-se en contra a professorat i famílies “

by cscatalunya — 17 juny 2020 @ 09:16
Comparte

La diputada de Cs assegura que l'anunci de la contractació de 9 mil professors "és una campanya de màrqueting per desviar l'atenció de la comunitat educativa i les famílies"

Parlament de Catalunya, dimecres 17 de juny del 2020. “La comunitat educativa li ha suspès; amb el seu pla de reobertura dels centres ha aconseguit posar-se en contra a professorat i famílies “. Això és el que li ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Sonia Sierra, al conseller d’Educació, Josep Bargalló, en la sessió de control a Govern. Durant la seva intervenció la diputada de la formació liberal li ha retret al Conseller que hagin hagut de ser els directors dels centres educatius els que han hagut de signar l’ordre de reobertura dels centres perquè “ningú del seu Departament ha volgut fer-ho”. I ha afegit que en aquests mesos “tant les famílies com el professorat s’han sentit abandonats i desprotegits”.

Així mateix, Sierra li ha preguntat al Conseller si pot confirmar que contractarà a 9.000 professors més enllà de les places previstes per oposicions i si pensen realitzar test per detectar l’Covid-19 a professors i personal docent abans de l’obertura de el nou curs escolar. Davant la falta de concreció en la resposta del  Conseller, Sierra l’ha acusat de “dissenyar una campanya de màrqueting per desviar l’atenció” de la comunitat educativa i de les famílies.

 “L’educació és fonamental i la seva obligació és garantir que els alumnes rebin una educació de qualitat i en igualtat de condicions”, ha assegurat la diputada de Cs. I li ha preguntat a el conseller “Què farà per garantir que tots els alumnes tinguin accés a un ordinador i a Internet? O per evitar que es tanquin escoles infantils? I per garantir la seguretat ?”. Precisament Sierra ha reiterat la petició que es realitzin test ràpids per detectar el Covid-19 al professorat i resta de personal dels centres educatius “per garantir la protecció de el personal i que les famílies puguin portar els seus fills amb tota tranquil·litat als col·legis “.

Volver a ACTUALIDAD