Actualitat

Mejía: “ERC parla de racisme estructural quan els seus líders tenen un historial tacat de manifestacions poc adequades”

by cscatalunya — 18 juny 2020 @ 11:25
Comparte

El diputat de Cs demana a Esquerra que "condemni les mostres de xenofòbia que han fet els seus dirigents al llarg de la seva història" i també les de Quim Torra

Parlament de Catalunya, dijous 18 de juny de 2020. “ERC parla de racisme estructural quan els seus líders tenen un historial tacat de manifestacions poc adequades“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, David Mejía, durant el debat d’una moció sobre la discriminació a la cambra catalana. Mejía ha apuntat que “no deixa de ser curiós que ERC presenti una moció contra el racisme” quan “les declaracions dels seus líders no han pogut ser més discriminatòries i no han estat condemnades“.

Mejía ha recordat que el líder d’ERC durant els anys 90, Heribert Barrera “deia que el coeficient de les persones negres als EUA era inferior” o que l’actual líder, Oriol Junqueras, “va teoritzar en un article sobre les diferències genètiques entre catalans i els espanyols” emfatitzant en “la superioritat que alguns es creuen que tenen“. El diputat també ha apuntat que els republicans “van fer president a Quim Torra malgrat la seva llarga llista de declaracions xenòfobes“, assenyalant que els seus escrits “van ser condemnats pels principals partits de Parlament Europeu“.

Mejía ha demanat a ERC que “condemni les mostres de xenofòbia que han fet els seus dirigents al llarg de la seva història” i també les de Quim Torra per així “poder ser creïbles” en les seves intencions de condemnar el racisme. “En lloc de venir a Parlament a donar lliçons, haurien de fer un propòsit d’esmena“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD