Actualitat

Roldán: “Per a Cs és de vital importància eliminar l’impost de successions perquè és discriminatori, desigual i injust”

by cscatalunya — 18 juny 2020 @ 09:43
Comparte

La líder de Cs proposa una “llei més justa i moderna” que “acabi amb les desigualtats territorials” que genera “exclusivament el Govern"

Parlament de Catalunya, dijous 18 de juny de 2020. “Per a Ciutadans és de vital importància eliminar l’impost de successions perquè és discriminatori, desigual i injust”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, en la seva intervenció en el debat sobre la Proposició de Llei de modificació de l’impost de successions i donacions. “Nosaltres no demanem cadires, ni molt menys taules, senyors d’ERC; nosaltres demanem coses útils, com que es deixi d’asfixiar als espanyols amb impostos que són injustos i anacrònics” ha dit.

Roldán li ha retret al Govern que “en la major tragèdia de la història recent de Catalunya, vostès han apujat l’impost de successions, d’una banda, mentre per l’altre aprovaven una augment de sou pels expresidents”. “Em sembla immoral” ha afegit perquè “van incloure aquesta pujada tributària en els pressupostos d’enguany, negociats abans de la pandèmia, però votats i aprovats en plena crisi sanitària, en plena corba de morts”.

La senadora taronja ha assegurat que “si tanquen ‘xiringuitos’, si acaben amb les duplicitats administratives, amb els endollats, amb les despeses supèrflues d’activitats improductives, amb alguns dels seus comitès d’experts, que només són experts en cobrar sense fer res; s’estalviarien 900 milions d’euros sense necessitat de posar la mà a les butxaques dels catalans”. “Deixin d’asfixiar-los amb impostos, deixin de perpetuar la seva maquinària separatista a costa de la suor i del treball dels catalans que menys tenen” ha sentenciat.

La líder de Cs a Catalunya ha proposat una “llei més justa i moderna” que “acabi amb les desigualtats territorials” que genera “única i exclusivament el Govern de la Generalitat”. La proposta taronja contempla les noves tipologies de famílies, pretén afavorir les donacions entre parents directes i garantir la supervivència intergeneracional dels negocis i empreses del teixit industrial català. Una llei, segons Roldán,“perquè ningú a Catalunya hagi de renunciar a la seva herència per no poder assumir el cost de l’impost o hagi de demanar un préstec per pagar el dineral que suposa assumir fins i tot una herència modesta, aconseguida amb esforç i sacrifici” ha dit.

Volver a ACTUALIDAD