Actualitat

Martín Blanco: “Els catalans no es mereixen que TV3 idealitzi a Jordi Pujol com a líder espiritual quan és un evasor fiscal confés”

by cscatalunya — 19 juny 2020 @ 12:04
Comparte

La diputada Sonia Sierra assegura que “és molt greu la tendència que té TV3 a convidar a persones que llancen serioses acusacions contra la Guàrdia Civil o a condemnats per terrorisme”.

Parlament de Catalunya, divendres 19 de juny de 2020. “Els catalans no es mereixen que TV3 idealitzi a Jordi Pujol com a líder espiritual quan és un evasor fiscal confés”. Així s’ha expressat el diputat de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Nacho Martín Blanco, durant la comissió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), en la qual ha criticat que “s’ha fet un panegíric al programa FAQS de TV3 a algú que, des del punt de vista moral, no és un exemple, tota una sèrie de programes han lloat la figura de Pujol sense veracitat ni contrast, una cosa més pròpia de règims teocràtics”.

Per part seva, la diputada Sonia Sierra ha al·ludit a la presència de Jaume Roures en el programa FAQS de TV3 per a parlar de la Guàrdia Civil assegurant que “després de tota la polèmica entorn del documental ‘El cas Rosell’, a Roures no se li va fer cap pregunta sobre aquest tema”. Sierra ha insistit que “encara que no ho sembli, TV3 és una televisió pública, d’aquí ve que sigui molt greu la tendència que té la cadena a convidar a persones com Roures, que no paren de llançar serioses acusacions contra la Guàrdia Civil, o a persones que han estat condemnades per terrorisme”.

En aquesta línia, Martín Blanco s’ha referit a l’entrevista que FAQS va fer a Peio Alcantarilla, condemnat per col·laborador amb banda terrorista. “Són aquests els mitjans públics que volen per a Catalunya?” ha preguntat el diputat taronja al director de TV3, Vicent Sanchis. “A Alcantarilla se li va entrevistar amb exquisida amabilitat, per això critiquem que en una televisió pública, que paguem entre tots, els terroristes se sentin com a casa”, ha postil·lat.

Finalment, la diputada Blanca Navarro s’ha referit a l’elevat cost de les corresponsalies de TV3 a l’estranger, “més de sis milions d’euros només en 2019”. Navarro ha criticat que “TV3 gasta milions contractant els seus amics, com els de l’empresa de serveis COMSA, per això és fàcil entendre que sigui la tele pública més cara d’Espanya i per això el pressupost hauria de ser reduït a la meitat, sobretot ara que la prioritat ha de ser salvar vides i salvar ocupacions”.

Volver a ACTUALIDAD