Actualitat

Cs proposa realitzar un ‘Programa de Reforç Educatiu i Esportiu’ per evitar que l’excepcionalitat de l’últim curs escolar passi factura als alumnes

by cscatalunya — 21 juny 2020 @ 10:55
Comparte

La diputada de Cs, Sonia Sierra, també proposa que es realitzin test ràpids a professors i treballadors de les escoles per garantir la seva seguretat i la dels alumnes

Barcelona, ​​diumenge 21 de juny del 2020. El grup de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya ha proposat a la mesa de Parlament que s’insti a la Generalitat a que faci un ‘Programa de Reforç Educatiu i Esportiu’ per evitar que l’excepcionalitat de l’últim curs escolar arran de la pandèmia de la covid-19 passi factura als alumnes. La diputada de Cs, Sonia Sierra, ha explicat que “malgrat el gran esforç de docents, alumnes i famílies, el curs no s’ha pogut realitzar amb normalitat” i això “té conseqüències especialment en l’alumnat més vulnerable” que “pot tenir com a conseqüència l’abandonament escolar primerenc“.

Sierra ha apuntat que aquest programa “es tracta d’un projecte per a l’alumnat d’educació primària i de centres públics” perquè durant el mes de juliol “es combini l’ensenyament i l’aprenentatge de les àrees instrumentals i l’anglès amb la pràctica esportiva i les activitats d’oci“. Amb aquest programa, també s’insta que es faciliti la conciliació laboral i familiar amb l’obertura dels centres ara que finalitzen el període lectiu.

D’altra banda, la diputada taronja també ha explicat que Cs ha proposat a la mesa a què s’insti al Departament d’Educació a que es realitzin testos ràpids a professors i treballadors de les escoles per garantir la seva seguretat i la dels alumnes. “La protecció dels centres escolars és especialment important pel gran nombre de persones que es troben durant hores en un espai tancat“, ha assenyalat Sierra i ha afegit que “per això és fonamental que s’apliquin test a professors i personal“. En darrer lloc, Cs també ha demanat informació sobre les inversions i obres de manteniment previstes, pendents d’execució i realitzades a les escoles des 2017 fins avui, com de les actuacions que no s’han realitzat.

Volver a ACTUALIDAD