Actualitat

Cs insta al Govern a crear la Direcció General de Policia Local de Catalunya per millorar la coordinació de les Forces i Cossos de Seguretat

by cscatalunya — 23 juny 2020 @ 10:51
Comparte

El partit taronja també proposa un “programa específic de convivència i consciència cívica” per “formar sobre drets fonamentals i llibertats públiques”

Parlament de Catalunya, dimarts 23 de juny de 2020. El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) insta al Govern a crear la “Direcció General de Policia Local de Catalunya” per “homogeneïtzar la competència professional i la formació policial, millorar i perfeccionar els recursos materials i l’equipament de les policies locals catalanes, així com millorar la coordinació i col·laboració de les Forces i Cossos de Seguretat d’àmbits local i autonòmic”. Així es desprèn del text de la moció subsegüent a la interpel·lació al Govern sobre la seguretat ciutadana en els barris i municipis que es debatrà en el proper ple de la cambra catalana.

La moció de Cs insta a la Generalitat a elaborar un “mapa actualitzat de la seguretat a Catalunya” en el que “s’identifiquin i assenyalin les mancances del sistema de seguretat pública” i a presentar en el Parlament “un informe anual sobre la situació i l’evolució de la seguretat ciutadana als barris, àrees urbanes i municipis”. La proposta taronja també demana que s’estudiï la situació actual de les policies locals de Catalunya i de les Àrees Bàsiques Policials per “adequar les plantilles, especialment a les zones on s’hagi incrementat l’activitat delictiva” i que s’estableixin “formes de col·laboració entre totes les Forces i Cossos de Seguretat com comissaries i patrulles conjuntes”, a més de revisar el desplegament actual dels Mossos d’Esquadra per millorar la seva eficiència i eficàcia.

El partit taronja també proposa impulsar un “programa específic de convivència i consciència cívica” amb l’objectiu de “formar i conscienciar sobre la importància del respecte als drets fonamentals i a les llibertats públiques de tots”. A més, vol establir un “pla de barris autonòmic per pal·liar els problemes d’inseguretat derivats de l’impacte de la precarietat social i urbanística” amb els recursos assignats al Fons de foment del programa de barris i zones urbanes d’atenció especial.

Volver a ACTUALIDAD