Actualitat

Beltrán: “Quan Torra diu disbarats contra les institucions espanyoles perjudica deliberadament la seva imatge i reputació”

by cscatalunya — 29 juny 2020 @ 10:33
Comparte

La diputada de Cs afirma que la malversació de el Govern en viatges a l'exterior per parlar del 'procés' "hauria d'acabar d'una vegada per totes" i denuncia que l'executiu "tapa informació perquè no hi pugui haver rendició de comptes"

Parlament de Catalunya, diumenge 28 de juny de 2020. “Quan Torra diu disbarats contra les institucions espanyoles perjudica deliberadament la seva imatge i reputació“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Susana Beltrán, en la passada comissió d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència al Parlament de Catalunya. Beltrán ha afirmat que, en relació amb els viatges de Torra a l’exterior, “porten gairebé 300.000 euros de diners públics gastats dedicats a faltar a la reputació de les institucions democràtiques d’Espanya” i ha explicat que “aquests diners són utilitzat per menysprear” .

La diputada ha recordat que el Tribunal Constitucional ha suspès el pla d’acció exterior de la Generalitat per estar afectant a la política exterior espanyola i ha lamentat “que usin el missatge separatista per danyar l’acció exterior“. “Que Torra perjudiqui la imatge d’Espanya no només és il·lícit des del punt de vista jurídic, sinó que des del punt de vista polític és reprovable“, ha sentenciat Beltrán i ha apuntat que “quan un president d’una comunitat autònoma viatja i expressa els seus opinions hi ha unes limitacions marcades per la llei“.

Beltrán ha afirmat que la malversació del Govern en viatges a l’exterior per parlar del ‘procés’ “hauria d’acabar d’una vegada per totes” i ha denunciat que l’executiu “tapa informació perquè no hi pugui haver rendició de comptes”. “No tenim totes les dades d’aquests viatges“, ha lamentat i ha apuntat que “com a diputats tenim dret a rebre tota la informació perquè el Govern i el Parlament puguin rendir comptes“. “Quan saps que el que fas és legal, no tens por a donar informació“, ha sentenciat.

En aquesta línia, la diputada taronja ha lamentat que a la comissió d’Acció Exterior els partits separatistes hagin bloquejat la compareixença del conseller Bernat Solé sobre l’activitat de les diferents delegacions de la Generalitat a l’exterior i els plans de transparència i diplomàtics de Govern.

Volver a ACTUALIDAD