Actualitat

Pachamé al Govern: “No fan més que fer por a les empreses quan parlen d’autodeterminació”

by cscatalunya — 29 juny 2020 @ 12:31
Comparte

El diputat de Cs demana a la consellera Chacón i al conseller El Homrani "començar a aplicar mesures" per evitar la marxa de Nissan de Catalunya i lamenta que la indústria no hagi estat una prioritat pel govern

Parlament de Catalunya, dilluns 29 de juny de 2020. “No fan més que fer por a les empreses quan parlen d’autodeterminació“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Martí Pachamé, durant la comissió conjunta d’Empresa i Coneixement i Treball, Afers Socials i Famílies on han comparegut la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, el conseller d’Empresa i Ocupació, Chakir el Homrani i el comitè d’empresa de les plantes de Nissan a Catalunya. Pachamé ha lamentat que el Govern de la Generalitat provoqui que “no hi hagi el clima social i de responsabilitat que hauria d’haver per atreure empreses” i ha criticat que “estiguin més preocupats per l’autodeterminació que no en els temes que són importants per als que treballaran cada dia“.

En relació a el tancament de les plantes de Nissan a Catalunya, el diputat taronja ha demanat als consellers “començar a aplicar mesures” per evitar la marxa de l’empresa i ha assenyalat que “davant d’una situació molt complexa, el Govern només ha dit que ‘farà el que pugui’ i que estan molt preocupats sense aportar res més“. Pachamé ha lamentat que el sector industrial no hagi estat una prioritat per l’executiu català i ha explicat que “el sector ha perdut importància i el pressupost del Departament d’Empresa ha quedat reduït a una cosa testimonial mentre es dedicaven ingents quantitats de diners a altres coses” .

Davant els representants del comitè d’empresa de Nissan, el diputat ha afirmat que l’anunci de tancament de les plantes catalanes “és una desastrosa notícia per a tot Catalunya” i ha recordat que els treballadors “formen una plantilla molt qualificada en uns centres de producció, logística i infraestructura de primer nivell reconeguts internacionalment”. “Sabem que no hi ha solucions senzilles per a problemes complexos, però sabem que el millor per afrontar aquests problemes és buscar el consens en les mesures que cal aplicar“, ha afirmat Pachamé i ha finalitzat dient que “volem transmetre la nostra total predisposició per lluitar per la preservació dels drets dels treballadors i per a buscar tots junts solucions i alternatives a les greus conseqüències que pugui portar el tancament de Nissan“.

Volver a ACTUALIDAD