Actualitat

Cs insta al Govern a concedir crèdits fiscals per a I+D+i aplicada al sector de l’automoció i de la mobilitat sostenible

by cscatalunya — 30 juny 2020 @ 16:31
Comparte

La formació taronja aconsegueix aprovar diverses propostes que obliguen al Govern a intentar que la direcció de Nissan reconsideri la seva decisió o a renovar el parc mòbil de la Generalitat per vehicles sostenibles

Parlament de Catalunya, dimarts 30 de juny de 2020. El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) ha instat al Govern a “impulsar programes de crèdits fiscals a aquelles empreses que apostin per la I+D+i aplicada al sector de l’automoció i de la mobilitat sostenible”. La proposta taronja ha estat aprovada en la comissió conjunta d’Empresa i Coneixement i Treball, Afers Socials i Famílies, en la que el diputat de Cs, Martí Pachamé, ha insistit en que “els treballadors de Nissan ens demanen un futur i Cs no deixarà de donar-los suport”.

Pachamé ha recordat que “cal impulsar els canvis tecnològics i mediambientals més necessaris perquè el sector continuï sent competitiu”, com és apostar per la formació i reinserció de treballadors, l’ús d’energies alternatives, incentivar una mobilitat sostenible, infraestructures per carregar els automòbils elèctrics o un ‘Pla Renove’ 2020 per renovar els models més obsolets.

En aquest sentit, el diputat liberal també ha instat a la Generalitat a que actualitzi el seu parc mòbil (cotxes oficials, Policia o Bombers) i no ha deixat de demanar al Govern “que prengui mesures perquè la direcció de Nissan reconsideri la seva decisió de tancar la seva planta a Catalunya”. “Es tracta de mesures col·laboratives, que podem prendre entre tots i que busquen ajudar al desenvolupament”, ha finalitzat.

Volver a ACTUALIDAD