Actualitat

Carrizosa: “Ens importen les persones, no la llengua que parlen, per això pensem a reconstruir Catalunya i no a buscar culpables”

by cscatalunya — 1 juliol 2020 @ 14:47
Comparte

El cap de l'oposició demana a PP i PSOE “recentrar la política catalana” i recorda al Govern que “Cs sí que és capaç d'asseure's per buscar solucions a la pandèmia”

Parlament de Catalunya, dimecres 1 de juliol de 2020. “Ens importen les persones, no la llengua que parlen, per això pensem a reconstruir Catalunya i no a buscar culpables”. Així s’ha expressat el president de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya i cap de l’Oposició, Carlos Carrizosa, durant el ple monogràfic celebrat a la cambra catalana i sol·licitat per la formació taronja, en el qual ha assegurat que “els ciutadans desitgen una treva del ‘procés’ i una aliança per a la reconstrucció”. “La nova normalitat és una oportunitat per a la nova convivència, per refundar el contracte social i civil entre catalans, tenim l’oportunitat i la responsabilitat de salvar el futur de Catalunya”, ha afegit.

Carrizosa ha demanat al Govern, “que governi per a tots els catalans perquè, a la cua de l’atur, no es distingeix qui és independentista i qui no ho és, les llistes d’espera afecten a tots, com la dependència o els problemes per accedir a un habitatge”. Pel cap de l’oposició, l’executiu català ha de deixar de dividir els catalans i abandonar la seva política de trinxeres. “Seran capaços de concentrar-se en el que ens uneix per superar aquesta pandèmia? Perquè Cs sí que és capaç d’asseure’s amb qualsevol per buscar solucions contra la pandèmia i els seus efectes”, ha dit Carrizosa. També ha fet una crida “al PP i al PSOE per recentrar la política catalana”, ja que “el separatisme està esgotat i cal posar a Catalunya en el lloc que es mereix”.

El president del grup parlamentari ha criticat que, durant la pandèmia, en el si del Govern “han continuat demanant una Mesa de la vergonya i fent càlculs electoralistes, hi ha hagut polítiques erràtiques en Sanitat i Educació, han tirat la culpa als altres o han evitat que l’exèrcit desinfectés residències” i, malgrat tot, els hem estès la mà i els hem traslladat les nostres propostes.

Finalment, Carrizosa ha recapitulat algunes de les propostes per abordar la crisi, com “un pla d’emergència social, un fons d’ajudes per a les famílies o tests per al professorat pel curs vinent”. El líder de l’oposició ha insistit que Cs farà el possible perquè els pressupostos del 2021 siguin bons per a tots els catalans, amb “més diners per a Sanitat, per pal·liar els efectes de Nissan o per ajudar a les Pimes i menys diners per a ambaixades i TV3”.

Volver a ACTUALIDAD