Actualitat

Ciutadans aconsegueix que el Parlament aprovi el seu Pla de Contingència per a la Reconstrucció de Catalunya després de l’impacte de la COVID-19

by cscatalunya — 3 juliol 2020 @ 10:53
Comparte

El diputat José María Cano li pregunta a al Govern si "volen sumar o volen seguir sent el problema de l'economia i la societat catalana"

Parlament de Catalunya, divendres 3 de juliol de 2020. Ciutadans (Cs) ha aconseguit que el Parlament de Catalunya aprovi el Pla de Contingència per a la Reconstrucció de Catalunya després de l’impacte de la COVID-19. Durant la seva intervenció davant la Cambra el diputat de Cs, José María Cano, ha destacat que el ple s’ha celebrat a instàncies del seu partit perquè suposi un punt d’inflexió que permeti reflexionar sobre “la necessitat de prioritzar la sortida a aquesta situació, unint esforços i deixant de banda tot allò que no serveixi per salvar vides, garantir l’atenció sanitària i social o salvar llocs de treball “.

El diputat de Cs ha explicat que la seva proposta s’ha presentat amb l’objectiu “d’estar preparats i en alerta” i que contempla mesures sanitàries, “amb mitjans i recursos suficients, que garanteixin l’assistència a tots els catalans i que ens permeti anticipar-nos per atendre qualsevol rebrot”. Pel que fa al pla social s’han presentat iniciatives perquè “ningú es quedi enrere”; propostes per al suport a les famílies i als menors més vulnerables, que garanteixin el dret a l’educació o per facilitar la conciliació familiar i laboral.

Així mateix, el Pla de Contingència de Cs inclou també propostes per activar la recuperació econòmica, generar riquesa, prosperitat i defensar l’ocupació. Per al diputat de la formació taronja “és urgent i vital” impulsar accions perquè el Govern “fa tres mesos i mig de retard, amb una absurda paràlisi basada únicament en la queixa”. Per aconseguir-Cano ha advocat per “reorientar els pressupostos del 2020, eliminant la despesa supèrflua per destinar els diners al que realment importa i treballar en els pressupostos de l’any 2021”. A més, ha reclamat a la Generalitat que ajudi els emprenedors, reforci la inversió en R + D i aposti per una formació de qualitat. Finalment, Cano ha proposat la creació d’una Comissió d’Estudi de la Reconstrucció i la Reactivació Social i Econòmica perquè avaluï i faci un seguiment dels acords adoptats.

“Diguin si volen sumar, si accepten la nostra mà estesa o volen seguir sent el problema de l’economia i la societat catalana”. Ha preguntat Cano als membres de Govern. I els ha retret que “no hagin deixat de banda la seva obsessió identitària en les seves propostes ni tan sols davant d’una pandèmia mundial”.

Volver a ACTUALIDAD