Actualitat

Roldán a Montilla: “Els catalans han hagut de tancar la porta del seu negoci mentre vostè obria una porta de 160.000 € anuals”

by cscatalunya — 6 juliol 2020 @ 15:03
Comparte

La líder de Cs a Catalunya assegura que des de Cs “tallaran l’aixeta als privilegis” per destinar tots els recursos a salvar els catalans de la crisi econòmica i social de la Covid-19

Parlament de Catalunya, dilluns 7 de juliol de 2020: “Els catalans han hagut de tancar la porta del seu negoci mentre vostè obria una porta de 160.000 € anuals”. Això és el que li ha dit la líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, a l’expresident de la Generalitat, José Montilla, durant la seva compareixença a la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) arran de la seva decisió de compatibilitzar el seu fitxatge per Enagas amb els privilegis com a expresident de la Generalitat.

Roldán li ha retret a Montilla “viure en una bombolla” mentre els catalans viuen “la crua realitat d’una crisi que està costant vides i llocs de treball i amb nombrosos desafiaments socials pendents”. Durant la seva intervenció la líder de la formació liberal a Catalunya li ha recordat a Montilla que els diners de les oficines dels expresidents “no venen de el cel” sinó “del sacrifici dels catalans que paguen més impostos que ningú”. I l’ha instat a “reflexionar i pensar que si després de la seva nefasta gestió mereix que els catalans li segueixin pagant un sou”. “Pot ser que sigui legal, però és lleig”, ha rematat la diputada de Cs.

A més, Roldán ha retret a Montilla la seva “responsabilitat” en la divisió que existeix actualment entre catalans. “Un complet desastre en la gestió dels problemes dels catalans, però també per ser l’avantsala del ‘procés'”.Roldán li ha retret manifestar-se contra la sentència de TC sobre l’Estatut, aplanant el camí a Artur Mas i obrint les portes del ‘procés’. Així mateix, li ha retret haver-se absentat del Senat durant la votació sobre l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. “Ha seguit caminant cap a aquest horitzó ennuvolat que és el de la connivència amb el nacionalisme que ha obert tantes ferides a Catalunya”, ha lamentat.

Davant la manca de rectificació de Montilla, Roldán li ha dit que des del seu grup “els tallarem l’aixeta dels privilegis” per a destinar tots els recursos a salvar els catalans de la crisi econòmica i social de la Covid-19 en lloc de mantenir estructures supèrflues que no aporten res. “De l’única cosa de la que s’ha d’independitzar Catalunya és dels privilegis dels expresidents i dels abusos dels que van venir a la política no a servir els ciutadans, sinó a omplir-se les butxaques”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD