Actualitat

Laura Vílchez: “Ni increments ni ajornaments. Eliminació de la taxa turística”

by cscatalunya — 8 juliol 2020 @ 16:16
Comparte

La diputada de Cs assegura que amb la taxa turística el Govern "colla" a aquest sector i "elimina la seva competitivitat"

Parlament de Catalunya, dimecres 8 de juliol de 2020. “Ni increments ni ajornaments. Eliminació de la taxa turística”. Així de contundent ha estat la diputada de Ciutadans (Cs), Laura Vílchez, durant la seva intervenció en el debat de la ‘Proposició de llei de moratòria de l’aplicació de l’impost sobre les estades en establiments turístics’, celebrat avui al Parlament. Vílchez ha lamentat que tot i ser un autèntic motor de l’economia “el turisme ha estat històricament menyspreat” i només se li han dedicat “polítiques d’aparences”.

La diputada de la formació liberal ha recordat que el turisme és un dels principals sectors colpejats per la crisi de la Covid-19 i per això ha afirmat que considera que la Generalitat “hauria d’estar al seu costat”. En aquest sentit ha destacat que es tracta d’un sector “essencial per a l’economia catalana” que representa el 12% del PIB català i el 14% de l’ocupació amb més de 460 mil llocs de treball directes.

Vilchez ha qualificat de “vergonya” que el Govern, amb el suport de PSC i els Comuns, aprovés un increment de la taxa turística en plena pandèmia i quan s’albirava el desastre econòmic, “volen aprofitar per estrènyer les femelles i eliminar qualsevol rastre de competitivitat per a les nostres empreses turístiques”, ha lamentat. I ha acusat el Govern de la Generalitat, de dur a Parlament, aquesta moratòria amb la simple intenció de “posposar el càstig per a més tard”

Durant la seva intervenció la diputada de Cs ha reclamat que el sector del turisme a Catalunya pugui sortir a el mercat en les mateixes condicions que per exemple Madrid, Màlaga, València o Lisboa que ofereixen millors condicions tant a l’turisme de vacances com a el de Congressos. I ha demanat que “aquesta taxa s’elimini ara”, que és quan el sector està donant l’any per perdut, quan necessiten finançament i flexibilització dels ERTES i perquè no es va a poder repercutir aquest impost en els tour operadors, sinó que seran les empreses les que hauran de assumir-ho. I ha afegit que si no ho fan és perquè “no escolten, ni a l’oposició ni als agents socials de el sector”.

“És moment de fer pinya, de treballar per mantenir els llocs de treball, de proporcionar alleujament a totes aquestes famílies que viuen del turisme”, ha rematat la diputada de la formació taronja.

Volver a ACTUALIDAD