Actualitat

Sierra a Vilallonga: “El problema el generen els polítics nacionalistes quan imposen el seu monolingüisme a l’escola i als mitjans públics”

by cscatalunya — 8 juliol 2020 @ 16:07
Comparte

La diputada taronja defensa “que cadascú pugui utilitzar la llengua que vulgui sense ser assenyalat pels polítics separatistes”

Parlament de Catalunya, dimecres 8 de juliol de 2020“El problema el generen els polítics nacionalistes quan imposen el seu monolingüisme a l’escola i als mitjans públics”. Així li ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Sonia Sierra, a la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, en la sessió de control al Govern, i ha afegit que “el problema el tenen els polítics separatistes quan volen esborrar de l’espai públic la llengua materna de la majoria dels catalans que és l’espanyol”.

Sierra li ha retret a Vilallonga que donés un “toc d’atenció a TV3” perquè “li sembla que estan utilitzant massa l’espanyol”, la qual cosa demostra, de nou, que la televisió pública catalana és “una televisió al servei dels polítics separatistes”. La diputada de Cs li ha recordat a la consellera de Cultura que “el català, l’aranès i l’espanyol són de tots” perquè “Catalunya es caracteritza, precisament, per tenir tres llengües”, el que la majoria dels catalans “viuen com una riquesa i no com un problema”.

La diputada taronja ha defensat “que cadascú pugui utilitzar la llengua que vulgui sense ser assenyalat pels polítics separatistes” i ha avisat que la seva formació no permetrà “ni que es menystingui l’espanyol, ni que s’apropiïn del català i de l’aranès”.

Volver a ACTUALIDAD