Actualitat

Cs aconsegueix que Salut impulsi un pla Covid per garantir l’atenció en salut mental i addiccions

by cscatalunya — 9 juliol 2020 @ 15:28
Comparte

La diputada Navarro ha demanat una partida dels "pressupostos 'fake' per contractar professionals sanitaris", tal com ja va aprovar el Parlament

Parlament de Catalunya, dijous 9 de juliol de 2020. El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) ha aconseguit que el Parlament aprovi una moció que insta el Departament de Salut a impulsar un “pla Covid per garantir l’atenció en salut mental i addiccions, i per posar en marxa un pla de prevenció del suïcidi”.

La diputada taronja, Blanca Navarro, ha demanat una partida dels “pressupostos ‘fake’, que ja els vam dir que no servien, per contractar professionals sanitaris”, tal com es va aprovar en la cambra catalana fa 9 mesos, i li ha retret a la consellera de Salut, Alba Vergés, que no digui “ni una paraula de complir amb el que ha aprovat aquest Parlament”. A més, li ha recordat que l’atenció a la salut mental i la prevenció del suïcidi és una responsabilitat transferida a les autonomies que “Catalunya incompleix reiteradament”. “No sé perquè es passen el dia demanant competències, si després són incapaços d’exercir les que tenen assignades”, ha dit.

Navarro ha alertat també de la “falta de recursos” anterior a la pandèmia, de la gran quantitat de “persones afectades per la pèrdua d’éssers estimats per culpa de la Covid”, del “impacte en els joves i l’augment de les addiccions” i de la “desprotecció dels professionals sanitaris i treballadors de les residències situats en primera línia”. “Són els símptomes d’una malaltia severa crònica que pateix el nostre sistema sanitari” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD