Actualitat

De la Calle al Govern: “No utilitzin la pandèmia i a les seves víctimes per sostenir el seu projecte polític; és una falta de respecte als que plorem la pèrdua d’un familiar”

by cscatalunya — 10 juliol 2020 @ 17:20
Comparte

La diputada de Cs ha insistit en la necessitat d'un “pressupost per reduir les llistes d'espera, proporcionar atenció de qualitat a les persones grans i condicions laborals dignes d'aquells que els atenen”

Parlament de Catalunya, divendres 10 de juliol de 2020. “No utilitzin la pandèmia i a les seves víctimes per sostenir el seu projecte polític; és una falta de respecte als que plorem la pèrdua d’un familiar”. Així li ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Noemí de la Calle, al Govern en el debat sobre la gestió de les residències per a gent gran i per a persones amb discapacitat durant la pandèmia de la Covid-19 en la que s’han aprovat diverses “propostes realistes i viables” de la formació taronja “per preservar els drets i la dignitat de les persones grans i perquè ningú quedi fora de l’atenció sanitària”.

De la Calle ha assegurat que, “a hores d’ara, ningú pot negar que aquest Govern va actuar tard i malament” i que la “Conselleria d’Afers Socials va estar sotmesa en la paràlisi i en l’opacitat durant massa temps”. També ha dit que “no és el moment de crear inestabilitat política amb càlculs electorals” perquè “és el moment de salvar vides”. Per això, ha reafirmat el compromís de Cs “per pressionar als diferents governs perquè prenguin mesures que salvin vides i que dignifiquin la memòria de la nostra gent gran”.

La diputada taronja també ha insistit en la necessitat d’un “pressupost per reduir les llistes d’espera, proporcionar atenció de qualitat a les persones grans i condicions laborals dignes d’aquells que els atenen”. En aquest sentit, la formació liberal ha presentat iniciatives per “ampliar la gratificació extraordinària a tots els sanitaris perquè en el sector no hi hagi treballadors de primera i de segona”, “obrir un canal de diàleg i participació entre familiars i residències” i una proposta dirigida a les persones grans que no viuen en residències “per combatre aquesta solitud no desitjada i posar a la seva disposició diferents recursos i acompanyament”.

Volver a ACTUALIDAD