Actualitat

Valencia: “Davant la situació de crisi sanitària urgeix blindar la infància de qualsevol forma de violència”

by cscatalunya — 17 juliol 2020 @ 16:41
Comparte

La diputada de Cs Mercè Escofet celebra que el Parlament aprovi instar el Govern a prendre mesures urgents contra l'addicció dels menors als videojocs

Parlament de Catalunya, divendres 17 de juliol de 2020. “Davant la situació de crisi sanitària urgeix blindar la infància de qualsevol forma de violència“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament, Elisabeth València, durant el debat de les propostes de resolució presentades per la formació taronja a la Comissió de la Infància. València ha celebrat que el Parlament hagi aprovat per unanimitat totes les mesures de Cs, entre les quals s’inclouen augmentar la protecció de la infància davant de qualsevol forma de violència durant la crisi de la covid-19 i ha remarcat “la necessitat de fer difusió de les conseqüències que aquest fenomen suposa per a la infància“.

Cal informar en mitjans de comunicació i telemàtics dels recursos existents on qualsevol nen, nena o família que es trobin en aquesta situació poden acudir“, ha apuntat la diputada i ha explicat que la proposta de Cs inclou fer difusió del telèfon ‘d’infància respon’ i també donar impuls legislatiu a les lleis que s’estan tramitant al Parlament per protegir la infància de qualsevol forma de violència. Al mateix temps, s’ha aprovat reforçar la coordinació entre administracions per  tal d’atendre eficaçment a la infància davant de qualsevol tipus de violència i la formació de professionals per realitzar una bona atenció.

En la mateixa comissió, la diputada liberal Mercè Escofet ha celebrat que també s’hagi aprovat la proposta de Cs que insta el Govern a prendre mesures urgents contra l’addicció dels menors als videojocs. Escofet ha recordat que “l’any passat l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va considerar l’addicció als videojocs com a malaltia mental ja que pot alternar el comportament de la persona i tenir afectació en la seva vida” i per això ha apuntat que “entre tots hem de promoure un ús sa dels dispositius digitals en els menors perquè siguin una oportunitat per al seu desenvolupament i creixement“. “Que siguin nadius digitals no vol dir que facin un ús responsable de les pantalles“, ha afirmat i ha recordat que “pot haver males pràctiques com el ciberbullying, el sexting o el grooming“.

Volver a ACTUALIDAD