Actualitat

Cs proposa que el Govern promogui el flamenc català i els tablaos siguin declarats bé d’interès general a Catalunya

by cscatalunya — 21 juliol 2020 @ 18:14
Comparte

La diputada taronja, Sonia Sierra, recorda que "la història de el flamenc català ve des de fa més de tres segles" i demana que es difongui a través dels mitjans públics catalans

Parlament de Catalunya, dissabte 18 de juliol de 2020. Ciutadans (Cs) ha presentat diverses propostes de resolució a la comissió de Cultura i en la comissió de Control de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals del Parlament de Catalunya per donar suport al flamenc català donada la greu situació que viu arran de la pandèmia de l’covid-19. Les propostes de Cs demanen que els tablaos flamencs siguin declarats bé d’interès general per a Catalunya perquè es puguin beneficiar de mesures extraordinàries i així garantir la seva viabilitat a causa de la fragilitat de el sector per la crisi del coronavirus i també que es creï un pla estratègic d’ajudes urgents per ajudar els tablaos.

La diputada taronja, Sonia Sierra, ha recordat que “la història de el flamenc català ve des de fa més de tres segles” i que ha donat grans noms de prestigi internacional com Carmen Amaya, Joaquina Caparrós, Montse Cortés, Antonio Canals o Juan Rafael Corts Duquende. Ha explicat que les propostes també demanen que el Parlament mostri el seu suport al flamenc com a part de la cultura catalana i que s’insti a la Generalitat a fer una campanya de difusió i promoció del flamenc català, els seus artistes i els seus espais. “S’han cancel·lats festivals, concerts i gires i les acadèmies han suspès la seva activitat” ha explicat Serra i ha apuntat que “els tablaos difícilment podran resistir sense visitants estrangers“.

Un altre dels punts que busquen les propostes és que es difongui la història de el flamenc a Catalunya a través dels mitjans de comunicació públics i que també es fomentin els artistes flamencs locals. “És moment d’impulsar el flamenc entre el públic local i visibilitzar-lo com a part de la cultura i la història de Catalunya“, ha sentenciat Serra i ha finalitzat afegint que “és necessari el compromís amb la promoció dels artistes flamencs catalans i l’escola flamenca“.

Volver a ACTUALIDAD