Actualitat

De la Calle: “Avui es repararà el dany i es retornarà als seus amos unes pensions d’orfandat que mai se’ls hi haurien d’haver arrabassat”

by cscatalunya — 24 juliol 2020 @ 13:33
Comparte

La diputada taronja celebra que el Parlament aprovi la llei per tornar les pensions d'orfandat de menors tutelats que la Generalitat s'ha quedat durant els últims anys

Parlament de Catalunya, divendres 24 de juliol de 2020. “Avui es repararà el dany i es retornarà als seus amos unes pensions d’orfandat que mai se’ls haurien d’haver arrabassat“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Noemí de la Calle, durant el debat de la Llei d’exempció de copagament als menors orfes tutelats per l’Administració i la modificació de la Llei de drets i oportunitats de la infància i l’adolescència. De la Calle ha celebrat que el Parlament aprovi aquesta llei perquè es retornin les pensions d’orfandat de menors tutelats després que la Generalitat s’hagi quedat amb aquestes prestacions durant els últims 8 anys i no les anés retornant quan els menors complien la majoria edat.

De la Calle ha apuntat que “avui es repararà una gran injustícia” després de que el govern de CiU, amb Artur Mas al capdavant, “sumit en una política de salvatges retallades decidís recórrer a les pensions dels orfes que tenia sota la seva tutela” quedant-se-les en concepte de pagament del servei que rebien aquests menors. “Els representants de la societat catalana teníem el deure de saldar aquest deute que tenia la Generalitat amb els orfes“, ha explicat i ha afegit que “amb aquesta llei es comença a saldar, encara que alguns grups polítics manifestessin que no era necessari“.

La diputada ha apuntat que “aquesta llei arriba en un moment oportú” per a aquells que hagin de gestionar la crisi sanitària, social i econòmica generada pel covid-19 “prenguin nota del que mai s’ha de fer“, que segons De la Calle és “fer pagar una crisi als més vulnerables“. “Des de Ciutadans vetllarem perquè això no es repeteixi“, ha sentenciat i ha finalitzat afegint que “avui es tanca un trist capítol de la història, reparant-la“.

Volver a ACTUALIDAD