Actualitat

Martín Blanco: “Torra va tard i malament amb la gestió dels brots i per això demanem al govern d’Espanya que assumeixi la responsabilitat”

by cscatalunya — 28 juliol 2020 @ 12:17
Comparte

El diputat taronja es mostra satisfet amb que la mesa del Parlament hagi aprovat celebrar el ple monogràfic de sanitat proposat per Cs

Parlament de Catalunya, dimarts 28 de juliol de 2020. “Torra va tard i malament amb la gestió dels brots i per això demanem al govern d’Espanya que assumeixi la responsabilitat“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, després que la líder de Cs a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, hagi enviat una carta al president de govern, Pedro Sánchez, perquè prengui mesures sanitàries davant la situació límit per rebrots de covid-19 a Catalunya. Martín Blanco ha apuntat que “davant del caos que s’està produint a Catalunya per la gestió de Govern el govern d’Espanya ha de prendre mesures” i ha explicat que això és possible amb el decret de la nova normalitat que es va aprovar.

El diputat ha lamentat que “si s’haguessin pres mesures abans tant al Sagrià com a Barcelona ara s’hagués arribat a una situació molt millor” i ha afirmat que “davant la falta de transparència i d’explicacions per part de la Generalitat“, l’executiu espanyol “ha d’actuar“. “El Govern no està prioritzant la gestió de la pandèmia“, ha apuntat Martín Blanco i ha afegit que “ho hem vist quan Quim Torra es dedicava a culpar Madrid en mitjans internacionals o quan la consellera i portaveu, Meritxell Budó, afirmava que hagués hagut menys morts si fóssim independents“.

Martín Blanco també ha qualificat “d’irresponsabilitat” les paraules del director de el Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, per afirmar que era ‘un problema menys’ que altres països imposessin restriccions als viatges a Espanya. “Mai és una bona notícia ni un problema que vinguin menys turistes“, ha recalcat el diputat i ha apuntat que “la situació econòmica, social i emocional dels espanyols és molt preocupant” i que per això “les paraules de Simó exigeixen una rectificació“.

Finalment, el diputat taronja s’ha mostrat satisfet que la mesa del Parlament hagi aprovat celebrar el ple monogràfic de sanitat proposat per Cs perquè “és imprescindible que al Parlament es debati el més aviat possible sobre la situació sanitària” i ha demanat que sigui “en la major brevetat possible“.

Volver a ACTUALIDAD