Actualitat

De la Calle a Bosch: “Va anteposar els interessos del partit i la seva amistat amb Carles Garcias al benestar de les treballadores assetjades”

by cscatalunya — 29 juliol 2020 @ 12:33
Comparte

La diputada de Cs Sonia Sierra demana “que el català no sigui una lengua d'imposició i assenyalament” i recorda “els beneficis fiscals que rep Òmnium Cultural, una entitat que que és manifesta a favor de delinqüents”.

Parlament de Catalunya, dimecres 29 de juliol de 2020. “A hores d’ara ningú podrà negar que és vostè un home lleial a ERC, perquè va anteposar en tot moment els interessos del partit i la seva amistat amb Carles Garcias al benestar de les treballadores presumptament assetjades”. Així s’ha expressat la diputada de Ciutadans (Cs) en el Parlament Noemí de la Calle, durant la compareixença de l’ex conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, davant la Comissió d’Afers Institucionals i per a informar sobre els presumptes casos d’assetjament sexual vinculats al seu ex-cap de gabinet, Carles Garcias.

De la Calle lamenta en aquest sentit que no s’activessin els mecanismes de protecció propis de l’Administració Pública “davant un possible assetjament sexual, terrible situació que estaven patint vuit treballadores i que van conèixer el president d’ERC a Lledoners i fins i tot el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonés, persones que en lloc de buscar una solució a través dels protocols interns de la Generalitat van decidir abordar-ho en el si del seu partit”. La diputada taronja ha preguntat a l’ex conseller Bosch quan va tenir coneixement dels fets, quines mesures va prendre, “per què davant les acusacions prou greus no va adoptar cautelarment la suspensió o cessament de Garcias i si va dimitir assumint la culpa per omissió”.

“Aquesta situació no es pot tornar a repetir, no poden haver-hi treballadores de l’administració pública en aquesta situació d’indefensió” ha afegit De la Calle, qui creu que aquesta situació reprodueix les pràctiques més terribles que hem vist en el passat d’encobriment de casos d’abús sexual, perquè “al final el que més els importa és mantenir la imatge de la seva organització abans que preservar la dignitat i la llibertat de les dones, quan la bona imatge és reconèixer els errors, esmenar-los i reparar el mal de les víctimes”.

D’altra banda, a la mateixa comissió i davant la compareixença de la directora general de Política Lingüística de la Generalitat, la diputada Sonia Sierra ha lamentat que “el català es mereix una millor política lingüística, hauria de ser una llengua que la gent desitja conèixer i no una llengua d’imposició i assenyalament” i també ha recordat “els beneficis fiscals que rep Òmnium Cultural, una entitat que defensa l’intent de cop d’Estat i que és manifesta a favor de delinqüents”. Finalment, la diputada taronja ha lamentat “les dificultats de fer la selectivitat en castellà”.

Volver a ACTUALIDAD