Actualitat

Beltrán a Solé: “Ajudi a que Torra vagi a la reunió de presidents, és important per gestionar els brots i parlar dels fons europeus”

by cscatalunya — 30 juliol 2020 @ 19:20
Comparte

La diputada de Cs afirma que "la millor manera de no posar en dubte" la feina dels delegats de la Generalitat a l'exterior és "que compareguin al Parlament"

Parlament de Catalunya, dijous 30 de juliol de 2020. “Ajudi a que Torra vagi a la reunió de presidents, és important per gestionar els brots i parlar dels fons europeus“. Així l’hi ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament, Susana Beltrán, al conseller d’Acció Exterior, relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé. Beltrán ha recordat que Cs ha demanat per carta a Quim Torra que assisteixi a la conferència de presidents de demà perquè “la prioritat de la Generalitat ha de ser combatre el coronavirus i les seves conseqüències” perquè “la gent està desesperada i no ens podem anar de vacances ni mirar cap a un altre costat“.

D’altra banda, la diputada taronja ha afirmat a Solé que “la millor manera de no posar en dubte” la feina dels delegats de la Generalitat a l’exterior és “que compareguin al Parlament” per fiscalitzar la seva feina. “Mentre no rendeixin comptes posarem en dubte la seva funció“, ha assenyalat i ha apuntat que “sobretot quan no s’ha permès que es fiscalitzi la seva activitat per la Sindicatura de Comptes i hi ha sospites de corrupció en els últims anys“. Finalment, Beltrán ha recordat que “el dret a la informació dels diputats és un dret preferent” i ha remarcat que “si el pla d’acció exterior de la Generalitat està suspès pel Tribunal Constitucional, que Solé expliqui què estan fent les delegacions a l’exterior“.

 

Volver a ACTUALIDAD